Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Muziek & Dans, een terugblik en de 1700ste geboortedag van Szent Márton

EDD 9187a tn klWoensdag 27 april 2016 - Van harte nodigen wij U en de Uwen uit voor de feestelijke opening van de Vijftiende tentoonstelling in de Nagypalli Pince Galéria op zondag 1 mei. Vanaf 15.00 uur bent U welkom om onder het genot van levende muziek alvast een blik op de tentoonstelling te werpen. Om 16.00 uur zal Grátz Erika, de burgemeester van Nagypall, de officiële opening verrichten. Andere sprekers zijn: Eddy Smid en Gyöngyi Derksen. De programmaonderdelen worden ingeleid door Klaudia Kacsor en waar nodig vertaald door András Csengő.

EDI 1176 tnDit jaar vindt de 15de tentoonstelling plaats, waarin nu aandacht aan ‘Muziek & Dans’ wordt besteed die in het Hongaarse leven zo’n belangrijke plaats innemen. We kijken terug op voorgaande tentoonstellingen en alle kunstenaars die daaraan hebben bijgedragen en het is alweer tien jaar geleden dat het boek over Nagypall Szemtôl szemben voor het eerst door ons werd gepresenteerd en waarvan u een aantal foto’s in het groot kunt aanschouwen. Er is ook een interview in het Schwabisch te zien door Frouke Schouwstra met één van de oudste bewoners in Nagypall uit die tijd : Ripszám János.

Bijzondere aandacht is er voor de betekenis van Szent Márton, die 1700 jaar geleden geboren werd in Savaria (het latere Szombathély) maar die uiteindelijk als Bisschop in Tours (toenmalige Gallië) is gestorven.

Een drankje en een hapje zullen ook weer ruimschoots deel uitmaken van deze feestelijke middag en natuurlijk zullen de vrouwen van Nagypall op de hof de inmiddels traditionele babgulyás serveren. Muziek van het huisorkest van de galerie: Üzenet a kertbôl, volksdans en muziek van de Zengôvárkony dansgroep en dans van de dansertjes van de Általános Iskola en de Ovoda in Nagypall. Gastmuzikanten: leden van de Pécvarádi Bigband, leden van de AKB en van de Békesbanda!

Nagypalli Pince Galéria

Openingstijden na 1 mei t/m 2 oktober: donderdag-vrijdag-zaterdag-zondag 14.00-17.00 u.

>>>> Adres: 7731 Nagypall, Szabadság u. 38/b.
>>>> Telefoon: +36 72 466 367 / +36 30 577 177
>>>> Mail: Site :www.pincegaleria.hu

nagypall2

            nagypall  

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije