Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Minister Fellegi had eerste gesprek met IMF

fellegiDonderdag 8 december 2011 - De minister van Nationale Ontwikkeling Tamás Fellegi had op woensdag een bespreking met de vertegenwoordiger van het IMF in Hongarije, Iryna Ivaschenko. Fellegi gaat het driekoppige team leiden dat de onderhandelingen met het IMF en de EU zal voeren. De bespreking met Ivaschenko was informeel, ter voorbereiding op de onderhandelingen in januari.

Naast Fellegi bestaat de delegatie uit staatssecretaris Gyula Pleschinger en Antal Rogán, hoofd Economische Commissie van het parlement. De keuze voor deze drie heren schijnt gemaakt te zijn omdat ze alledrie niet op gespannen voet staan met het IMF en de EU, en al eerder onderhandelingen met die partijen gevoerd hebben. De minister van Economische Zaken, György Matolcsy, die nog wel de rechterhand van premier Orbán wordt genoemd, wordt buiten deze onderhandelingen gehouden.

Gisteren heeft de om zijn diplomatieke kwaliteiten bekend staande Fellegi aangekondigd zijn functie als minister van Nationale Ontwikkeling neer te willen leggen. Hij wil zich volledig kunnen concentreren op de onderhandelingen. Komende week heeft hij al gesprekken met de onderhandelaars van de zijde van het IMF en de EU.

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije