Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Aanpassingen bank wet nog voor eind juni rond

Dinsdag 12 juni 2012 - De Hongaarse regering zal binnen twee weken met een geheel nieuw voorstel komen met betrekking tot de aanpassingen van de centrale bank wet. Begin vorige week had Mihály Varga, onderhandelaar met het IMF en de ECB, het kabinet gevraagd over de eerdere aanpassingen van de wet nog geen stemming uit te voeren.

Die aanpassingen waren voor Varga en de kredietverstrekkers nog niet vergaand genoeg om groen licht te kunnen geven aan de onderhandelingen over een kredietverlening aan Hongarije. Volgens Antal Rogán, fractievoorzitter van de Fidesz, die maandag hierover een persconferentie hield, kan de fractie nu met voorstellen komen zodat snel over aangepaste wet gestemd kan gaan worden. Of die voorstellen dan wel zullen stroken met wat Varga, het IMF en de ECB van de Hongaarse regering verlangen, wordt dan duidelijk. Volgens Varga zullen de formele onderhandelingen met het IMF in juli of augustus van start kunnen gaan.

De vertraging die sinds de aanvraag eind vorig jaar door Hongarije voor een krediet van het IMF is opgelopen, zorgt voor grote schommelingen in de koers van de forint. Meer hierover in een artikel op Bloomberg.com: Orban's IMF Demand Delay Makes Forint Most Volatile Currency

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije