• Home
  • Overigen
  • Samenleving

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongaren rukken op in Londen

Woensdag 4 maart 2015 - In een Engelstalig artikel dat twee jaar geleden op Budapest Telegraph verscheen, werd Londen de 'vijfde grootste Hongaarse stad' genoemd. En in een videoreportage van Euronews vorige week wordt zelfs beweerd dat Londen nu de 'tweede grootste stad van Hongarije' is. Er bestaat ook een Hongaarse rockband in de Britse hoofdstad, zo blijkt uit de reportage. Hun concerten lopen goed, want er is genoeg publiek.

Feit is dat in Londen heel veel Hongaren wonen, maar het exacte aantal is lastig vast te stellen. Groot-Brittannië is samen met Duitsland het meest geliefde migratieland voor Hongaren die meer geld willen verdienen, een betere (optimistischere) toekomst willen en soms ook, hoewel dat zeker niet altijd de belangrijkste reden is is, vertrekken vanwege het politieke klimaat. In de laatste jaren zijn rond de 400.000 Hongaren vertrokken, sommige schattingen gaan uit van ruim 500.000.

In dat artikel op Budapest Telegraph van maart 2013, in eerste instantie geschreven voor het Hongaarse weekblad Heti Válazs, zet de schrijver András Zsuppán een aantal cijfers en statistieken van onderzoeksbureaus een rijtje en weet hij die aardig te relativeren (een deel van de Hongaren zijn etnische-Hongaren uit bijvoorbeeld Roemenië en Slowakije). Ook gaat hij in op de motieven van Hongaren om naar Groot-Brittanië te vertrekken en daar hun leven op te bouwen. In oktober 2014 verscheen op dezelfde site een artikel van de Hongaarse in Londen wonende journaliste Vali Tóth waarin zij een goed beeld geeft van hoe Hongaren daar leven en met elkaar omgaan. Ook zij vraagt zich af of de cijfers wel kloppen en noemt het werkelijke aantal in heel Groot-Britannië een mysterie.

Bekijk de videoreportage over de Hongaren in Londen én in Wenen op Euronews:

>>>> London calling: why home-loving Hungarians are flocking to British capital

Artikelen op Budapest Telegraph

>>>> Why are so many Hungarians working in London?

>>>> Hungarian emigrants in major European Cities -London


Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije