Waarschuwing

  Laden XML bestand mislukt

  Comment not terminated

  Navo selecteert Pápa als strategische luchtmachtbasis

  NAVODinsdag 20 november 2007 - De NAVO heeft bekend gemaakt dat de West Hongaarse stad Pápa is gekozen als strategische luchtmachtbasis. Daarmee laat het de twee andere kandidaten Ramstein in Duitsland en Constanta in Roemenië achter zich.
  De basis gaat een cruciale rol spelen in het vervoer van NAVO troepen en in de bevoorrading van eenheden in crisisgebieden, zoals in Irak en Afghanistan.
  De Ambassadeur van de Verenigde Staten in Hongarije April H. Foley verklaarde dat de keuze voor Hongarije is gemaakt vanwege het feit dat het land een ervaren, gekwalificeerde en betrouwbare partner van de NAVO is.

  Op de basis zullen 3 à 4 transportvliegtuigen van het type Boeing C-17 Globemaster III worden gestationeerd, waarvan de eerste tegen het einde van 2008 zal arriveren. De C-17 Globemaster III is een reusachtige strategisch transportvliegtuig geschikt om 77 ton lading te vervoeren over een afstand van meer dan 4.450 kilometers.

  C-17 Globemaster IIIHet onderhoud aan de toestellen wordt verzorgt door meer dan 200 onderhoudsmonteurs van 17 landen en een team van Boeing.

  Het project zal naar verwachting aan 300 tot 500 Hongaarse burgers werkgelegenheid bieden.

  De NAVO ïnvesteerde in de jaren 2006 en 2007 reeds meer dan HUF 8 miljard (€ 32 miljoen) in de verbetering van de luchthaven van Pápa. Niettemin zal na het besluit om de basis voor de strategische vloot te gebruiken, de faciliteiten verder gemoderniseerd moeten worden.

  De kosten zullen van de bouw zullen worden betaald door de NAVO. Hongarije zal 1,3% van de kosten moeten financieren.  >>>> Bron MTI

  Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

  Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

  Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
  Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
  Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
  Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
  Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
  Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
  Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije