Fietspad Poroszló naar Tiszafüred een toeristische must!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 


De eigenaren van de Tisza Lodge, een bed & breakfast in Tiszaderzs aan de oostkant het het Tiszameer, willen een lobby starten om een fietspad te realiseren langs de ‘33'. Een absolute toeristische must voor de gehele regio.
Oude en nieuwe '33'"Naast de huidige ‘33' ligt de oude ‘33'", aldus Patrick Luyten van de Tisza Lodge. "Die zou voor een groot deel simpel omgebouwd kunnen worden tot fietspad". Maar helaas kan dat niet volledig de oplossing zijn voor het probleem. Op sommige plaatsen is die oude weg er niet meer en de brug over de Tiszarivier (op de grens van Heves en Jász Nagykun Szolnok) is té smal om daar een separaat fietspad naast te maken. Infrastructurele maatregelen zijn dus onontkomelijk.

Na gestart te zijn bij de Tourinform in Tiszafüred, komt het voorstel nu te liggen bij de Hongaarse fietsclub (Magyar Kerékpárosklub). Uit de eerste verkennende info lijkt het erop dat de fietsclub zich meer richt op het vergroten van de bewustwording bij automobilisten op de aanwezigheid van fietsers in het verkeer, dan op een lobby voor de aanleg van infrastructuur. Een vanuit toeristisch oogpunt niet altijd begrepen beleid.

   

 



 

De Nederlandse Ambassade in Budapest heeft toegezegd om faciliterend in de lobby te willen deelnemen.
Ook Hongarije Vandaag ondersteunt de voorstellen en speelt waar mogelijk graag actieve of ondersteunende rol.

Afdrukken