Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Werkvakanties in het natuurgebied rond de rivier de Dráva

Drava klVrijdag 3 maart 2017 - Als je als natuurvriend graag de handen uit de mouwen steekt en zin hebt om mee te helpen om een van de mooiste natuurgebieden van Centraal-Europa in stand te houden en goed in kaart te brengen dan biedt de Hongaarse Drava Federation deze zomer leuke werkvakanties inclusief training en verblijf.

Lees meer

Amerikaans Autofestival, Komárom 13-16 augustus

naaf klDinsdag 30 juni 2015 - Ruim 1300 Amerikaanse auto’s - van oldtimers uit de jaren '30 tot aan de meest recente modellen - ruige rockmuziek, rodeo’s op flinke stieren, de nodige drank- en eettenten en 20.000 bezoekers vormen samen vier dagen lang in het Hongaarse Komárom voor een, zoals de organisatie zegt, lekker cool sfeertje op hun Internationale Amerikaanse Autofestival dat dit jaar al voor de 14de keer wordt gehouden.

Lees meer

Toerisme naar Hongarije stijgt weer sterk

Dinsdag 14 april 2015 - Eind vorig jaar trok de Hongaarse Vereniging van Hotels en Restaurants (MSZÉSZ) aan de bel, omdat de daling van het aantal Russische toeristen naar Hongarije grote schade aan de sector zou gaan opleveren. Dat blijkt nu allemaal wel mee te vallen, ook zonder de Russen. In februari van dit jaar steeg het aantal overnachtingen van zowel buitenlandse als binnenlandse toeristen ten opzichte van dezelfde maand in 2014 met 10 procent en de omzet zelfs met 11 procent. Na een wat slap 2014 belooft 2015 weer een goed jaar te worden.

Lees meer

De Várkert Bazár, verpozen tussen kunst en kitsch

vk9a-klWoensdag 12 november 2014 - Dit voorjaar werd de tussen 1875 en 1883 gebouwde Várkert Bazár na een grondige restauratie en de bouw van nieuwe elementen geopend voor het publiek. Dertig jaar lang was dit door architect Ybl Miklós ontworpen complex aan paviljoens, tuinen en trappen dat vanaf de Donau toegang moest geven tot het Paleis er rechtboven, afgesloten en vervallen tot een grote ruïne. Boedapest heeft er nu weer een 'atractiepark' bij waarin bewoners en toeristen heerlijk hun tijd kunnen verdoen en zich kunnen vergapen aan het uitzicht op de Donau en Pest vanuit een heel ander perspectief.

Lees meer

Irota Ecolodge geopend door ambassadeur Gajus Scheltema

irotalogoWoensdag 13 juli 2016 - In mei van dit jaar tijdens de try-out voor een groep genodigden vielen onze monden aardig open van verwondering bij het zien van de drie luxe vakantiewoningen die door de Nederlanders Jeroen van Drunen en Lennard de Klerk gebouwd werden in het Hongaarse dorpje Irota. Prachtige en ook zeer ruime huizen zijn het geworden. Aan de rand van het dorp staan deze ecologische villa's nu open voor vakantiegangers die zowel natuur en rust (het Nationaal Park Aggtelek ligt om de hoek) als comfort en luxe (een waanzinnig mooi zwembad ligt tussen het riet en de wilgen) wensen.

Lees meer

Toeristen omarmen de euro

vacrhZaterdag 13 juni 2015 - Ze komen er niet uit, de marktkoopman en het oudere Duitse echtpaar. Hun cruiseboot ligt voor een paar uurtjes in het Donaustadje Vác. Ze hebben wat rondgekeken en nu willen ze graag wat houten lepels kopen. Maar Hongaarse forinten hebben ze niet, en de markthandelaar kijkt totaal hulpeloos naar hun euro’s. Hij maakt duidelijk dat hij die niet wil, omdat hij geen idee heeft van de wisselkoers. “Ik ga geen geld wisselen, we zijn toch in Europa,” moppert de Duitse man.

Lees meer

Hongarije vanuit vogelperspectief, mooie filmpjes vanuit de lucht

mmtavl klMaandag 12 januari 2015 - Op de facebookpagina van Nederlanders en Belgen in Hongarije kwam ik een filmpje over Eger en het Bükkgebergte tegen. In 'vogelvlucht' werden met drones die over Hongarije vliegen vorig jaar vier films gemaakt die vlak voor kerstmis op youtube zijn geplaatst. Prachtige beelden van onder meer Boedapest, de noordzijde van het Balaton, Pécs en de provincie Baranya, Eger en het Bükkgebergte.

Lees meer

Ook in augustus weer meer toeristen in Hongarije

Vrijdag 10 oktober 2014 - Het aantal overnachtingen van buitenlandse en binnenlandse toeristen in Hongarije, en de daaruitvolgende omzet, blijft maar groeien. Volgens staatssecretaris Béla Glattfelder komt dat door het jarenlang voeren van een doelgericht regeringsbeleid. Uit de cijfers van het KSH (Centraal Bureau voor de Statistiek) blijkt dat de in maand augustus weer meer mensen in Hongarije op vakantie gingen dan vorig jaar.

Lees meer

Boedapest in 4K - Ultra hd

turdbpDinsdag 13 oktober 2015 - De filmpjes komen misschien wat te gelikt over, maar ze zijn wel erg goed gemaakt. De Roemeense jonge filmmaker Ionut Turda trekt de wereld over om met de 4K techniek (ultra hd) en het gebruik van drones prachtige korte filmpjes te maken. Hij heeft al heel wat landen en steden bezocht en gefilmd, een van de steden waar hij jaarlijks heentrekt is Boedapest.

Lees meer

Boedapest voor Britten de goedkoopste uitgaansstad

asörDonderdag 11 juni 2015 - Het hangt er natuurlijk vanaf waar je drinkt in Boedapest, maar volgens een onderzoekje van de Britse Post Office Travel Money Card naar de prijzen van alcoholische dranken in 10 Europese steden die favoriet zijn als bestemming voor stedentrips drink je in de Hongaarse hoofdstad het goedkoopst.

Lees meer

Kerstmarkten in Boedapest geven sfeer aan de binnenstad

kerstbpMaandag 1 december 2014 - Als je je in de komende weken eens mocht vervelen in Boedapest, in de binnenstad van Pest kun je uren doorbrengen op de verschillende kerstmarkten die er te vinden zijn. In het afgelopen weekend werden er drie vlakbij elkaar geopend. En tussen die drie in liggen kleinere markten die de grotere min of meer met elkaar verbinden tot één groot netwerk aan lichtjes, dampende glühwein en vers gebakken koek.

Lees meer

Minder Nederlanders op vakantie naar Hongarije

Donderdag 11 september 2014 - Volgens het laatste rapport van de KSH (Hongaars Centraal Bureau voor de Statistiek) kwamen er in de eerste zeven maanden van dit jaar veel minder Nederlanders naar Hongarije dan in dezelfde periode vorig jaar. In de maand juli daalde het aantal Nederlanders zelfs met 20%. Het aantal toeristen uit België steeg licht. In de maand juli dit jaar steeg het aantal buiten- en binnenlandse overnachtingen met 2,6% in vergelijking met deze maand in 2013. 

Lees meer

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije