Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Ook in augustus weer meer toeristen in Hongarije

Vrijdag 10 oktober 2014 - Het aantal overnachtingen van buitenlandse en binnenlandse toeristen in Hongarije, en de daaruitvolgende omzet, blijft maar groeien. Volgens staatssecretaris Béla Glattfelder komt dat door het jarenlang voeren van een doelgericht regeringsbeleid. Uit de cijfers van het KSH (Centraal Bureau voor de Statistiek) blijkt dat de in maand augustus weer meer mensen in Hongarije op vakantie gingen dan vorig jaar.

Deze stijging in augustus komt grotendeels voor rekening van het binnenlands toerisme, Hongaren blijven blijkbaar vaker in eigen land. Maar ook worden er weer meer nationale en internationale congressen gehouden. Uit cijfers van het Hongaars Bureau voor Toerisme blijkt dat het aantal congressen met ruim 10% is gestegen ten opzichte van 2013. Een gebied dat minder binnenlandse toeristen trok is het Tisza-meer. Hoewel de antrax besmetting van rundvlees in die regio eind juli al onder controle was, kan dat de reden geweest zijn om een andere bestemming te kiezen. Aan het Balatonmeer kwamen juist 7% meer mensen dan vorig jaar hun vakantie vieren.

In een artikel op de website van de regering over het KSH rapport is te lezen dat ondanks de 'lichte' daling van het aantal Duitse toeristen in juli van dit jaar (14% ten opzichte van 2013) in augustus weer meer Duitsers naar Hongarije kwamen. Maar het aantal blijft toch een stuk lager dan in 2013. Ook is het aantal Nederlanders in augustus, met al een daling van 20% in juli, gedaald met 23,5% in vergelijking met dezelfde maand in 2013. Het lijkt een trend te zijn dat Nederlanders, die waarschijnlijk tijdens de crisis het goedkopere Hongarije opzochten, zich nu weer op andere landen richten.

Het artikel over het KSH rapport:

>>>> Kormány.hu - Despite bad weather, good tourism data in Hungary

Meer cijfers over de maand augustus en de periode januari t/m augustus: 

>>>> KSH - In August, accommodation establishments saw a 3.8% rise in arrivals

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije