Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongaarse en Nederlandse InfoCom, rondetafelbijeenkomst Eindhoven

EitDigital klVrijdag 23 september 2016 - Samen met het Hungarian Business Network Nederland organiseert EIT Digital in Eindhoven op 20 oktober van 16.00 tot 19.00 uur een rondetafelbijeenkomst met presentaties door Hongaarse en Nederlandse innovatieve InfoCom bedrijven. Doel van deze bijeenkomst is om de ICT ondernemers uit deze twee landen en de deelnemers elkaar te laten inspireren, te stimuleren en een samenwerking in gang te zetten. 

Lees meer

Zakendoen in Centraal-Europese landen waaronder Hongarije

Maandag 8 september 2014 - Op donderdag 18 september organiseert de Kamer van Koophandel een informatiebijeenkomst in Eindhoven onder de titel 'Internationaal in 1 dag'. Deze bijeenkomst is bedoeld voor ondernemers die zich (verder) willen oriënteren op zakendoen in het buitenland, in dit geval de vier Midden-Europese landen: Tsjechië, Slowakije, Polen én Hongarije.

Lees meer

Britisch Business Centre in Boedapest van start

Vrijdag 14 maart 2014 - In Boedapest werd op vrijdag 7 maart het nieuwe Britsh Business Centre door de Hongaarse Minister van Nationale Ontwikkeling Zsuzsa Németh en de Britse Minister van Handel en Investering Ian Livingston officieel geopend. Volgens Livingston wordt het daarmee gemakkelijker voor Britse bedrijven om in Hongarije aan de slag te gaan.

Lees meer

Meet & Greet Lunch Dutch Chamber in Boedapest met András Kocsis

Andraskocsis klDonderdag 9 juni 2016 - Op 15 juni organiseert de Nederlandse Kamer van Koophandel in Boedapest een lunch waarbij de toekomstige ambassadeur van Hongarije András Kocsis aanwezig zal zijn. András Kocsis komt deze zomer weer naar Nederland, waar hij in juli zijn geloofsbrieven aan Z. M. Koning Willem-Alexander zal aanbieden. Van september 2012 tot december 2015 werkte András Kocsis als plaatsvervangend hoofd bij de Hongaarse ambassade in Den Haag. Daarna werkte hij in Hongarije als hoofd van het kabinet en was hij adjunct-staatssecretaris voor Europese en Amerikaanse Zaken.

Lees meer

V4 Business Women Congress 2015, 7 maart in Noordwijk

bwc15Donderdag 19 februari 2015 - In het kader van de Internationale Vrouwendag op 8 maart zal ook dit jaar weer het V4 Business Women Congress in Nederland plaatsvinden. Dit congres dat voor en door vrouwen uit de Visegrád 4 landen georganiseerd wordt, zal op zaterdag 7 maart in Noordwijk worden gehouden en iedereen is welkom om lezingen te komen volgen, aan de workshops mee te doen en er natuurlijk te komen netwerken.

Lees meer

Handelsmissie Milieutechnologie Hongarije & Slowakije

Woensdag 25 juni 2014 - De Vereniging van Leveranciers van Milieutechnologie VLM organiseert van 12 t/m 17 oktober 2014 samen met NWP, Water Alliance en Aqua Nederland een handelsmissie naar Hongarije en Slowakije. Beide landen zijn behalve voor milieutechnologie zeer interessant voor 'integrated water management'.

Lees meer

Kansen voor Nederlandse mestkorrels op de Hongaarse markt?

trhu.4klDonderdag 20 februari 2014 - Ruim 5,3 miljoen hectare landbouwareaal, een afnemende veestapel en een chronisch tekort aan fosfaat: allemaal kenmerken van de landbouw in Hongarije. Het aantal dieren en daarmee ook de hoeveelheid dierlijke mest neemt elk jaar af. Dit in tegenstelling tot Nederland, waar mest een belangrijk beleidsprobleem is en continue gewerkt wordt aan oplossingen voor het mestoverschot. Mestverwerking wordt als belangrijke oplossing gezien. Maar alleen mestverwerking is te beperkt: aandacht voor de afzet is van even groot belang. Bij afzet denken we snel aan de Franse en Duitse markt, maar is er meer?

Lees meer

Netwerken op zee met het HBN

HBNlogonieuw aWoensdag 19 augustus 2015 - Ook dit jaar organiseert het Hungarian Business Network in Nederland weer een avondje uit om samen op een zeilschip met elkaar te netwerken en nieuwe zakelijke contacten op te doen. Op donderdag 3 september zijn leden en hun introducés van harte welkom om mee te varen aan boord van het zeilschip Minerva.

Lees meer

Business Proces Outsourcing (BPO) in Centraal-Europa

hbnlogo2015Dinsdag 20 januari 2015 - Het Hungarian Business Network organiseert samen met Platform Outsourcing Nederland Group een bijeenkomst op 12 februari in Amsterdam. Aan dit evenement zullen naast vertegenwoordigers van de Hongaarse Ambassade verschillende internationale organisaties deelnemen die zullen spreken over hun ervaringen rondom het thema BPO in Centraal-Europa en in Hongarije in het bijzonder.

Lees meer

Business Lunch met de Slovenen

slohun-klDonderdag 27 maart 2014 - In het kader van de tweemaandelijkse business lunches organiseert de Nederlands-Hongaarse Kamer van Koophandel in Boedapest een lunch samen met de Slovene-Hungarian Business Association. Op donderdag 17 april 2014 vindt deze bijeenkomst plaats in het InterContinental Budapest.


U kunt zich nog tot 14 april aanmelden via de website van de Nederlands-Hongaarse Kamer van Koophandel. Daar vindt u ook meer informatie over deze Business Lunch.

Vrouwen in business, congres 8 maart Den Haag

v4congressDinsdag 11 februari 2014 - Op 8 maart aanstaande vindt in Nederland voor de tweede keer het 'V4 Business Women Congress' plaats. Dit congres wordt georganiseerd voor en door vrouwen uit Hongarije, Polen, Slowakije en Tsjechië, de vier landen die samenwerken binnen de 'Visegrád 4'. De initiatiefnemers willen niet alleen het ondernemerschap van vrouwen uit deze landen stimuleren, maar ook de stereotypen doorbreken en een positief beeld van vrouwen uit Centraal-Europa creëren.

Lees meer

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije