Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Toerisme naar Hongarije stijgt weer sterk

Dinsdag 14 april 2015 - Eind vorig jaar trok de Hongaarse Vereniging van Hotels en Restaurants (MSZÉSZ) aan de bel, omdat de daling van het aantal Russische toeristen naar Hongarije grote schade aan de sector zou gaan opleveren. Dat blijkt nu allemaal wel mee te vallen, ook zonder de Russen. In februari van dit jaar steeg het aantal overnachtingen van zowel buitenlandse als binnenlandse toeristen ten opzichte van dezelfde maand in 2014 met 10 procent en de omzet zelfs met 11 procent. Na een wat slap 2014 belooft 2015 weer een goed jaar te worden.

Dat er minder Russen naar Hongarije komen, een daling van 36%, is te wijten aan de Oekraïne crisis en de lage waarde van de roebel. Maar vanuit andere landen steeg het aantal toeristen juist sterk. Vooral uit Groot-Brittannië, Israël, Zuid-Korea, Turkije, Italië en Servië kwamen meer mensen naar Hongarije.
In 2014 zette wel een lichte daling van het aantal Duitse toeristen in, maar dat aantal blijft met ongeveer 2 miljoen toch nog het hoogst van alle landen. Oostenrijkers en Britten leveren na Duitsland de meeste overnachtingen. Bij tellingen van het KSH in juli 2014 bleek dat er in het eerste half jaar 20% minder Nederlandse vakantiegangers kwamen dan in dezelfde periode van 2013. Over heel 2014 gerekend lag dat aantal 14% lager dan het voorgaande jaar.

>>>> Bron: KSH, diverse media

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije