Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Boedapest voor Britten de goedkoopste uitgaansstad

asörDonderdag 11 juni 2015 - Het hangt er natuurlijk vanaf waar je drinkt in Boedapest, maar volgens een onderzoekje van de Britse Post Office Travel Money Card naar de prijzen van alcoholische dranken in 10 Europese steden die favoriet zijn als bestemming voor stedentrips drink je in de Hongaarse hoofdstad het goedkoopst.

Of bij dit onderzoek ook daadwerkelijk in elke stad precies dezelfde soort van horecagelegenheden werd bezocht, is niet helemaal duidelijk. Per stad zijn er tien verschillende alcoholische consumpties op bij jonge Britse toeristen populaire locaties genuttigd en in prijs vergeleken met die in de negen andere steden, zoals bijvoorbeeld Parijs, Londen, Amsterdam, Praag en Dublin (de duurste stad in de ranglijst). Ook Ibiza is als uitgaansbestemming onderzocht.

Niet alleen bij de Britten is Boedapest een van de favoriete bestemmingen om daar eens een lang weekend flink te zuipen, met goedkope vluchtmaatschappijen komen de jonge drinkertjes echt overal vandaan. Hordes buitenlandse studenten, om over de vrijgezellenfeesten niet eens te spreken, schuiven door de straten met vaak ook nog goedkope flessen drank uit de supermarkt in de hand om tijdens de wandeling van kroeg naar kroeg een slok te kunnen nemen.

Zeker in het zevende district is het aantal café's en clubs in de laatste tien jaar gigantisch gegroeid. En als je snel en goedkoop (een halve liter Heineken voor 1 euro) dronken wilt worden kun je in die wijk op vele plaatsen terecht. Hutjemutje zitten jongeren in de zuipschuren aan plakkerige tafeltjes, de inrichting van dit soort tenten is minimaal, en sommigen zijn zelfs non-stop open. Een paar weken geleden was in een van die kroegen, met meerdere filialen in de stad, een bepaald merk wodka in de reclame, 4 cl voor 190 forint... daar koop je nog geen brood voor.

En als je niet meer kunt lopen na al die drank in je mik, dan pak je een nachtbus om een paar haltes verder een andere tent te bezoeken. Of nog leuker, je stapt op tramlijn 4 of 6, de nachtelijke zuiptram die, net als een kindertreintje in een pretpark, een groot deel van de tenten met elkaar verbindt. Een van de favoriete haltes aan deze tramlijn over de grote ring is de Wesselényi utca, want - hoe origineel - daar zit 4-6 Söroző op de hoek. Uitstappen en zuipen maar!

Meer over de ranglijst van goedkoopste steden om te drinken:

>>>> Daily Mail Online - The best cities for a bargain pint revealed: Drinks cost HALF as much in Budapest


>>>> TdS

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije