Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Irota Ecolodge geopend door ambassadeur Gajus Scheltema

irotalogoWoensdag 13 juli 2016 - In mei van dit jaar tijdens de try-out voor een groep genodigden vielen onze monden aardig open van verwondering bij het zien van de drie luxe vakantiewoningen die door de Nederlanders Jeroen van Drunen en Lennard de Klerk gebouwd werden in het Hongaarse dorpje Irota. Prachtige en ook zeer ruime huizen zijn het geworden. Aan de rand van het dorp staan deze ecologische villa's nu open voor vakantiegangers die zowel natuur en rust (het Nationaal Park Aggtelek ligt om de hoek) als comfort en luxe (een waanzinnig mooi zwembad ligt tussen het riet en de wilgen) wensen.

irota4Op zaterdag 9 juli was het daarom groot feest in Irota. Met zo'n tweehonderd gasten uit het dorp en omgeving en veel eten, drinken en muziek werd gevierd dat Jeroen en Lennard hun Ecolodge nu echt van start kunnen laten gaan. De officiële opening werd verricht door de Nederlandse ambassadeur in Hongarije Gajus Scheltema en de burgemeester van Irota Sándor Bencs, samen knipten zij het lintje door.

Irota is een erg mooi dorp in de provincie Borsod-Abaúj-Zemplén en ligt in de Cserehát regio tussen Aggtelek en Tokaj. Het resort is klimaat-neutraal, de huizen (elk 170 m2) met eigen groot terras hebben een houten constructie met cellulose isolatie, het regenwater wordt gebruikt voor de wasmachine en het toilet, zonnepanelen zorgen voor elektriciteit en de verwarming gaat vanuit de open haard naar alle delen van het huis. 

>>>> Meer over Irota Ecologde en contact:  Irotaecolodge.com

irota2  irota1 irota3
     

>>>> TdS

>>>> Foto`s: Miklós Román & Róbert Szecskó

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hung├íria Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije