Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Miskolc, stad van mijn dromen...

msklcDonderdag 12 juni 2014 - De stad Miskolc in het noordoosten van Hongarije wordt niet echt tot een van de mooiste steden van het land gerekend. Berucht om de zware industrie en de grauwe flatgebouwen waarin de groeiende arbeidersklasse haar thuis vond, staat Miskolc nog steeds synomiem voor de lelijkheid van het socialistische tijdperk.

Toch was men er begin jaren tachtig best trots op. Althans, zo doet het promotiefilmpje uit 1980 dat onlangs op youtube geplaatst werd ons graag geloven. Prachtige beelden van grote fabrieken met rokende schoorstenen, het dagelijks brood dat voor iedereen gebakken wordt (met een knapperig bakkertje erbij in korte broek) veel buiten spelende kinderen, een binnenstad vol kunst en cultuur en een hoger geboortecijfer dan het landelijk gemiddelde. De pas geboren burgertjes liggen er mooi gebakerd bij, ze zullen ooit groot worden in deze stad van hoop en voorspoed.

Bekijk het filmpje op youtube, en geniet ook van de Trabantjes en de Lada's. En aan het einde van het filmpje van de lekkere hardrock door P. Mobil Band met het nummer Miskolc: 'Dat is mijn stad!'

https://www.youtube.com/watch?v=p2wHvL4Cz_E

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hung├íria Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije