Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Travel+Leisure: Gresham Palace in Boedapest een van de allerbeste hotels

grshmbp-klWoensdag 16 juli 2014 - Het Gresham Palace Hotel in Boedapest, het allermooiste hotel van de stad, is door de lezers van het het Amerikaanse reistijdschrift 'Travel+Leisure in 2014 verkozen als derde beste hotel ter wereld. Het is het enige Europese hotel dat in de Top 10 kwam te staan. Eerder dit jaar behaalde het hotel bij TripAdvisor ook al een hoge plaats, het werd nummer 1 in de Top 10 van Luxe Hotels in Hongarije en behaalde een negende plaats in hun Europese Top 25.

grshmbp-bHet Four Seasons Hotel Gresham Palace, dat gevestigd is in een groot Jugendstilpand uit 1906 aan het Széchenyi István tér (voormalige Roosevelt tér) aan de kop van de beroemde Kettingbrug, werd na een jarenlange restauratie en verbouwing in 2004 geopend.
 
Een nachtje slapen in het Gresham Palace is maar voor weinigen weggelegd, maar het is een publiek geheim dat de toiletten vlakbij de receptiebalie veelvuldig gebruikt worden door passanten. Na een lange wandeling door de stad kun je daar, behalve genieten van de prachtige hal en lobby, je gratis laven aan de luxe van een zeer comfortabel en schoon toilet en je voor heel even een rijke gast wanen. En als je daarna, opgelucht, vanuit de hal naar buiten loopt, vergeet een vriendelijk knikje naar de portiers niet, kijk je recht over de Kettingbrug heen tegen de Burcht van Buda aan. Genieten hoeft niet duur te zijn!

>>>> TdS
>>>> Bron: diverse media

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije