Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongarije moet de poort voor Chinees toerisme worden

Maandag 17 februari 2014 - Volgens een persbericht van de Hongaarse regering heeft China Hongarije uitgekozen om er een centrum voor toerisme op te zetten om van daaruit de samenwerking met Midden- en Oost-Europese landen (MOE-landen) te coördineren. Het ministerie van Economische Zaken en 'The China National Tourism Administration' (CNTA) sloten een convenant waardoor Hongarije, aldus het Ministerie van Economische Zaken, een belangrijke speler wordt in het toerisme in de Midden- en Oost-Europese regio.

Het convenant werd vorige week namens Hongarije getekend door de vice-staatssecretaris voor Toerisme Viktória Horváth en namens China door de voorzitter van het CNTA Shao Qiwei. De Hongaarse premier Viktor Orbán, in Beijing voor overleg over verdere economisch samenwerking, en de Chinese premier Li Kegiang, waren erbij aanwezig.

Het nieuwe coördinatiecentrum in Hongarije moet ervoor gaan zorgen dat de dienstverlening, voorlichting en promotie met betrekking tot het toerisme vanuit China naar de zeventien MOE-landen op elkaar aansluiten en dat er gezamenlijke plannen ontwikkeld worden. In Hongarije staat China, na Japan, op de tweede plaats met het aantal toeristen dat jaarlijks het land bezoekt. Dat aantal stijgt gestaag, in 2013 werden er al 5% meer betaalde overnachtingen door Chinezen doorgebracht dan in het jaar ervoor.

>>>> Bron: Kormány.hu

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije