Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Geld vrij voor ontwikkeling ecotoerisme Hortobágy

157-klDonderdag 20 februari 2014 - Hongarije gaat geld investeren in de verdere ontwikkeling van het ecotoerisme in de regio rond Hortobágy. Daarvoor is een consortium in het leven geroepen waarin de Organisatie Natuurbescherming en Genenbehoud, het Nationaal Park Hortobágy en het plaatselijke Visserijbedrijf samenwerken. Voor het project waarmee de grote vlakte, ook vaak poesta genoemd, beter ontsloten wordt voor toeristen, wordt tot 2020 uit Europese Fondsen 6,6 miljoen euro uitgetrokken.

kgvtOnderdeel van dit project is een nieuw op te zetten toeristische route die de stad Hortobágy, het grote vismeer en delen van het natuurpark met elkaar verbindt. Daarnaast wordt de oude watertoren van Kungyörgy gerestaureerd om te dienen als expositieruimte over de inheemse flora en fauna en over de schapenhouderij in deze regio. De beroemde Máta Manege wordt opgeknapt en uitgebreid met een bezoekerscentrum en een museum, en er is een plan om bij het Hortobágy vismeer betere omstandigheden te scheppen zodat er meer vogels komen broeden en foerageren.  

In de periode tot 2020 komt voor het natuurbehoud en de ontwkkeling van ecotoerisme in heel Hongarije 100 miljoen euro vrij, aldus András Rácz, vice-staatssecretaris van het Ministerie voor Plattelandsontwikkeling.

>>>> Bron: MTI/Ministerie voor Plattelandsontwikkeling

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije