Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Tender Son, nu in Nederlandse bioscopen

tender1Maandag 28 maart 2011 - De nieuwste film van de Hongaarse filmmaker Kornél Mundruczó draait momenteel in een aantal Nederlandse bioscopen. 'Tender Son, The Frankenstein project' (2010) overtuigt met een huiveringwekkende Hongaarse horror, aldus Dagblad Trouw. Kornél Mundruczó bracht eerder de speelfilms Johanna (2005) en Delta (2008) uit. Zijn nieuwste productie is een vrije adaptatie van Mary Shelley's beroemde gothic novel 'Frankenstein'.

'Na zijn jeugd in een instelling te hebben doorgebracht keert de zeventienjarige Rudi terug naar zijn moeder. Hij hoopt met zijn familie herenigd te worden, en nog belangrijker, te ontdekken wie zijn vader is. Al vlug merkt hij dat hij niet welkom is. Bijna toevallig komt Rudi terecht op een casting. De regisseur van de film, gespeeld door Mundruczó zelf, is gefascineerd door Rudi's onschuldige voorkomen; hij is ervan overtuigd dat hij zijn hoofdrolspeler gevonden heeft. Dan maakt een vreselijke gebeurtenis een einde aan Rudi's goede intenties en verandert hij in een opgejaagde crimineel. Langzaam beseft de regisseur dat deze vreemde stille jongen zijn eigen zoon is. Rudi ontpopt zich als een monster van Frankenstein, een onhandelbaar en emotioneel krankzinnig schepsel. Vergeefs op zoek naar liefde en warmte zaait hij dood en verderf wanneer hij zich bedreigd voelt. De regisseur realiseert zich dat hij een monster heeft gecreëerd.'

Vrijkaartjes voor Tender Son!

Lezers van Hongarije Vandaag kunnen voor de prijs van één met twee personen naar Tender Son! Print daarvoor dit artikel uit, en laat het zien aan de kassa van de bioscoop. In plaats van één kaartje ontvangt u er dan twee.

Deze actie geldt zolang de voorraad strekt en niet in combinatie met andere acties.

tender3Kornél Mundruczó (1975), acteur, regisseur en schrijver, studeerde in 1998 af aan de Hongaarse film- en toneelacademie. Zijn eindexamenfilm Afta (2000) won in 2001 de Arte-prijs van het kortefilmfestival van Oberhausen. Zijn eerste speelfilm Pleasant Days (2002) won een Zilveren Luipaard in Locarno, Delta werd genomineerd voor de Gouden Palm in Cannes. Ook Johanna (2005), een 'filmische opera' over leven en lijden van Jeanne d'Arc, nu als ex-drugsverslaafde Hongaarse verpleegster, was te zien in Cannes (Un Certain Regard).

'Tender Son' draait de komende tijd onder meer nog in: Filmhuis Den Haag, LantarenVenster Rotterdam, EYE Film Instituut Amsterdam.

>>>> Regie:  Kornél Mundruczó
>>>> Cast: Rudolf Frecska, Kitty Csíkos, Kornél Mundruczó
>>>> Duur: 105 minuten

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije