Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

'Tudod mi vicces?', kortfilm: Budapest backwards

bbijsjeWoensdag 26 oktober 2011 - Twee geliefden kijken terug naar het moment waarop hun relatie begon, en waar het misliep. Vanaf 29 oktober is op twee locaties de kortfilm 'Budapest backwards' van de Belgische filmmaker Jeroen Sebrechts te bekijken in Boedapest.

        
          
BB_dvdhoes_front-aDeze kortfilm over culturele verschillen in een relatie - A Hungarian flavoured expat-meets-local love story - werd onlangs in Boedapest gedraaid met twee jonge acteurs en geregisseerd en gefilmd door Jeroen Sebrechts. Sebrechts studeerde af aan de Sint-Lukas Filmakademie in Brussel en woont en werkt nu in Boedapest. 

Op 29 oktober om 20.00 is de eerste vertoning van het 10 minuten durende filmpje in het Fogasház, uiteraard is de maker erbij om na de film mee in discussie te gaan. De andere vertoningen zijn op 9 en 24 november om 18.30 in het Merlin Színház. De film is Engels en Hongaars ondertiteld. Op die avonden zijn de dvd-s met Nederlandse ondertiteling verkrijgbaar.

Agymennés
jeroen-abDe volgende, Hongaarstalige, kortfilm van Sebrechts 'Agymennés' (letterlijk 'Gedachtestroom') wordt komende winter gedraaid door de bekende cameraman Mátyás Erdély. Ook de acteur Zsolt Nagy heeft interesse getoond in het script. Het plan voor deze film spreekt hen beiden aan omdat ze zo hun talent in kunnen zetten om de kwaliteit van de kortfilm in Hongarije te verbeteren. Maar, om de film (low budget) te kunnen draaien is er nog wel wat ondersteuning nodig. Een stukje meefinancieren mag dus zeker. Maar ook meehelpen op de set, de catering verzorgen of figureren: in ruil voor je naam op de aftiteling, een dvd of een kaartje voor de première, alle hulp is welkom! 

Scenario:
'Een inwoner van Boedapest gaat joggen op het Margit eiland om stoom af te blazen en te ontsnappen aan de beklemmende sfeer thuis die door zijn depressieve vrouw wordt veroorzaakt. Via zijn gedachtestroom kruip je in de huid van het hoofdpersonage. Beetje bij beetje kom je meer te weten en ontcijfer je de onhoudbare situatie waarin hij zich bevindt.'

Contact:
Scenario en regie: Jeroen Sebrechts
E-mail:
Productie: Amber Bordewijk
E-mail:

 >>>> Trailer: Budapest Backwards

http://www.youtube.com/watch?v=VXJFj3HyYjg&feature=feedu


>>>> Budapest backwards op Facebook

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije