Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Belgische film 'Rundskop' te zien in Debrecen

rundskWoensdag 15 februari 2012 - Een van de allerbeste Belgische films die vorig jaar uitkwam en onlangs werd genomineerd voor een Oscar wordt op 1 maart 2012 vertoond in Debrecen. De vakgroep Neerlandistiek aan de universiteit van Debrecen heeft daarvoor de Delta Mozi bereid gevonden.



rundsk-postDeze spraakmakende film van regisseur Michaël R. Roskam met hoofdrolspeler Matthias Schoeaerts handelt over de Limburgse hormonenmaffia. De film was op vele festivals in verschillende landen te zien en werd meermalen bekroond. In Belgiё draait de film na het bekend worden van de Oscar nominatie weer opnieuw in verschillende bioscopen.

Voorafgaand aan de filmvertoning houdt Sophie Van Gucht een presentatie over de film, de achtergronden, de stijlkenmerken, de regisseur en zijn werk. Sophie studeert theater-, film- en literatuurwetenschappen aan de universiteit van Antwerpen en loopt nu stage aan de vakgroep Neerlandistiek aan de universiteit van Debrecen.

Omdat de acteurs in een niet voor iedereen verstaanbaar Limburgs of West-Vlaams dialect spreken, wordt de film in het Nederlands ondertiteld. En als het nog op tijd lukt, ook in het Hongaars!

'Het is een film over koeien en verklikkers, over stieren en kopstoten, over West-Vlaanderen meets Limburg. De jonge Limburgse vetmester Jacky Vanmarsenille wordt door een malafide veearts gevraagd om een deal te sluiten met een beruchte West- Vlaamse vleesboer. De moord op een federale politieagent en een onverwachte confrontatie met een mysterieus geheim uit zijn verleden zetten je als kijker op het puntje van je stoel. En daarop blijf je zitten totdat je aan het eind stijf van schrik en spanning overeindkomt.'

>>>> Locatie: Delta Mozi, Jerikó utca 17., Debrecen
>>>> Datum: Donderdag 1 maart 2012
>>>> Tijd: Van 17.30 tot 19.30
>>>> Entrée: Gratis!
>>>> Facebook: Rundskop in Debrecen
>>>> Web: Rundskop.be

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije