Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongarije door Nederlandse ogen, foto-expo in Boedapest 16 t/m 31 oktober

vrbrgVrijdag 5 oktober 2012 - Honderden foto's werden er ingezonden voor de fotowedstrijd 'Hongarije door Nederlandse Ogen'. Uit deze foto's werden er tachtig geselecteerd om door te gaan naar de finale, binnenkort zal de jury bekend maken welke vijftien winnende foto's tentoongesteld gaan worden in Boedapest en in Haarlem. Vanaf 16 oktober aanstaande kan er in Boedapest al gekeken worden welke dat zijn geworden.

TOM20~1In het Balassi Instituut wordt die dag om 17.00 uur de expositie 'Hongarije door Nederlandse Ogen - Magyarország holland szemmel' geopend. Zowel deze maand in Boedapest, en in Haarlem in november als de tentoonstelling daar gehouden wordt, kunnen bezoekers een stem uitbrengen op hun favoriete foto's. De drie uiteindelijke winnaars worden in november bekend gemaakt.

De tentoonstelling wordt geopend door graaf Festetics de Tolna, honorair consul te Haarlem en Pál Hatós, directeur van het Balassi Instituut. Fotograaf Sándor Benkő zal de expositie inleiden. Iedereen is van harte welkom.

De fotoexpositie loopt van 16 t/m 31 oktober in de foyer van het Balassi Intézet.

Adres: Somlói út 51. 1016 Budapest

Open: Werkdagen van 08.00 tot 16.30 uur. Vrijdag van 08.00 tot 14.00 uur.

Info: Réka Szilárd E-mail:

Deze herfst worden ook een fotoboekje en kalender 2013 gepubliceerd, de opbrengst daarvan zal ten goede komen aan de Stichting Gastouders Hongarije, die vakanties in Nederland verzorgt voor Hongaarse kinderen die in tehuizen wonen. Binnenkort daarover meer op Hongarije Vandaag.

De hier getoonde foto's behoren tot de tachtig geselecteerden voor de eerste ronde, de namen van de inzenders zijn bekend bij de organistatie TCH Projects. De vijftien finalisten worden op 16 oktober bekend gemaakt. TCH Projects heeft het recht de ingezonden foto's te gebruiken voor communicatiedoeleinden. 

znb wl
abd avrd
prd frdlm
kktj szmr-a
100 2911-a jd
 MG_5830-1 vrcf-a
pd bltr
Trrgn-a DSC 1863

.

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije