Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Nederlandse mini-kunst in Pécs

pecssecret-klDinsdag 26 maart 2013 - Door de bezuinigingen op kunst en cultuur is er steeds minder geld beschikbaar, maar als je mini kunstwerken maakt is er toch veel mogelijk. In 2010 werd door de Nederlandse kunstenaar Bianca Runge daarom het miniatuurmuseum Le Secet opgericht. In het Hongaarse Pécs wordt op 18 april een kunstproject van Le Secet geopend, onder de naam 'Múzeum LeSecet Magyarország'.

gijs-assman-kerDe Nederlandse Stichting Post 15 presenteert dit in de hal van de Universiteit voor Kunst en Muziek op het terrein van het Zsolnay Cultural Quarter. Tot en met 30 juni is dit museum (op de schaal 1:20) dagelijks en gratis te bezoeken. Gerenommeerde Nederlandse kunstenaars op het gebied van monumentale keramiek in de openbare ruimte zijn de uitdaging aangegaan om een mini kunstwerk te vervaardigen. Bij deze groep kunstenaars waarvan een groot aantal meerdere disciplines beheerst, zoals tekenen en schilderen, komt duidelijk naar voren; de verscheidenheid, de aard van aanpak en de kwaliteit van het werk. Het werken op schaal 1:20 vormt voor hen een grote uitdaging.

Naast de tentoonstelling wordt op 18 april 's avonds een lezingenprogramma georganiseerd op de Universiteit van Pécs. De Nederlandse sprekers zijn: Bastiënne Kramer, José den Hartog, Gert Germeraad, Babs Haenen, Tim Breukers. Zij zullen vertellen over hun beroepspraktijk en specialisatie. 'Múzeum LeSecet Magyarország' kwam tot stand i.s.m. Prof. Márta Nagy van de Universiteit van Pécs (Faculteit Kunst en Muziek, afd. Keramiek en Design) en Elizabeth de Vaal, beeldend kunstenaar.

Meer Nederlandstalige informatie over het project en de deelnemende kunstenaars: 

>>>> Múzeum LeSecet Magyarország

>>>> Meer info via Stichting Post 15 / E-mail:

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije