Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Steun voor Oost-Europese banken

Zaterdag 28 februari 2009 - De Wereldbank, de Oost-Europabank en de Europese Investeringsbank (EIB) trekken gezamenlijk 24,5 miljard euro uit om de bankensector en het bedrijfsleven in Oost-Europa te helpen de economische crisis tegen te gaan. Dat maakten de drie ontwikkelingsbanken vrijdag bekend.

 

De steun wordt over een periode van twee jaar verstrekt en moet banken van extra liquiditeit voorzien zodat ze krediet kunnen blijven verstrekken aan kleine en middelgrote bedrijven. Ook worden kredietgaranties afgegeven en andere maatregelen genomen om de crisis te bestrijden. De Wereldbank investeert 7,5 miljard euro, de Oost-Europabank ongeveer 6 miljard euro en de EIB circa 11 miljard euro.
Oost-Europa is hard getroffen door de financiële en economische crisis. Veel landen in de regio kampen met een sterk afzwakkende economie en een slecht functionerend bankensysteem. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) moest al verschillende Oost-Europese landen waaronder Oekraïne, Letland, Servië en Hongarije te hulp schieten met noodleningen.

>>>> Bron: AD

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije