Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Blijft broodprijs stabiel?

brood-abDinsdag 5 april 2011 - Ondanks de stijging van de meelprijzen voor de broodbakkerijen, vanwege het slechte weer vorig jaar is de graanoogst grotendeels mislukt, zullen niet alle winkelketens dat doorberekenen aan de klant. Volgens Klára Ludwig van Jókenyér Pékség, een van de grootste en snelst groeiende bakkerijen van Hongarije, wordt de stijging van meelprijzen over een langere termijn verwerkt in de winkelprijzen.

De Landelijke Handelsorganisatie vindt dat bakkerijen de prijzen nu niet moeten laten stijgen, omdat het de markt teveel onder druk zal zetten. De Spar en CBA zeggen de broodprijzen in de winkels niet te laten stijgen, omdat ze in de laatste tijd al flinke prijsstijgingen hebben doorgevoerd.

Eind maart werd door de Hongaarse Bakkersorganisatie gemeld dat de broodprijzen in de winkels met ongeveer 10 forint per kilo zullen stijgen, waardoor een kilo brood tussen de 309 en 317 forint gaat kosten. Maar ook andere prijzen worden genoemd, tot 329 forint. Helemaal duidelijk is het dus niet of de prijzen in de meeste winkels zullen stijgen, en als dat wel gebeurt is het niet bekend met hoeveel forint precies per kilo.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije