Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Meer Hongaarse winkelcentra

centr-aMaandag 8 augustus 2011 - Met het dit jaar geopende 'Europeum' winkelcentrum in Boedapest is er aan het totaal van 2 miljoen vierkante meter aan commercieel onroerend goed nog eens 6000 vierkante meter toegevoegd. Eind van dit jaar zal er nog de 'Köki Terminal' met 55.000 vierkante meter bijkomen.

De Köki Terminal wordt een enorm winkelcentrum met kantoren vlak naast het trein- en metrostation Köbánya-Kispest. Ook staat de opening van het winkelcentrum Váci 1 op stapel. Dit oude pand met 11.000 vierkante meter aan het Vörösmarty tér in het centrum van de stad is al jaren in verbouwing. Of alle vloeroppervlakte verhuurd zal gaan worden is niet zeker. Veel panden en kleinere winkelcentra in de stad staan leeg, ook een aan hetzelfde plein gelegen nieuw winkelcentrum is nog steeds niet volledig verhuurd.

Verder wordt in Szeged het 41.000 vierkante meter grote winkelcentrum Arkád geopend, en in Szombathely komt er het Magellan Center van 10.000 en in Siófok het Sió Plaza van 7000 vierkante meter bij.

De huurprijs in de luxe winkelcentra in het centrum van Boedapest ligt tussen de 50 en 70 euro per vierkante meter. In de belangrijkste winkelstraten ligt die tussen de 60 en 80 euro, in andere delen van de stad tussen de 20 en 30 euro. In de rest van het land wordt 15 tot 25 euro betaald. In winkelcentra nog minder, tussen de 8 en 10 euro.

>>>> Bron:  diverse media

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije