Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Brussel en Hongarije niet naar Hof over telecom tax

Dinsdag 11 oktober 2011 - Het feit dat Hongarije niet voldoet aan de regels van de Europese Commissie wat betreft de telecom belasting die er vorig jaar oktober werd ingevoerd, zal waarschijnlijk niet voor het Europese Hof worden uitgevochten.

Eind september deed de Europese Commissie een uitspraak na een uitgebreid onderzoek naar de nieuwe Hongaarse belasting. Volgens de EC voldoet die niet aan de Europese regels omdat Hongarije deze belasting namelijk gebruikt voor andere doeleinden, en niet voor de kosten van regulering en onderhoud die de staat maakt voor de telecombranche.

Het Hongaarse ministerie van Economische Zaken had in een reactie op de uitspraak van de EC laten weten dat ze niet van plan zijn deze belastingmaatregel te zullen aanpassen, dat Hongarije de regels niet overtreedt en dat Hongarije zich zal verdedigen voor het Europese Hof. De woordvoerder van de EU Commissie voor de Media, Jonathan Todd, gaat er echter vanuit dat het zover niet zal komen omdat er zeker een oplossing komt voor het meningsverschil.

Vorig jaar heeft Hongarije de extra belasting op de telecombrance, die tussen de 0 en 6,5% van de bruto omzet exclusief BTW ligt, ingesteld. Tegelijktijd werd die belasting ook aan het bankwezen, verzekeraars en de retailsector opgelegd. De belasting wordt ook wel 'banken tax' genoemd.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije