Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Misschien lagere BTW voeding, koffie niet belast

koffieMaandag 17 oktober 2011 - De verhoging op de BTW in Hongarije naar 27% zal wat betreft levensmiddelen waarschijnlijk iets worden afgezwakt, aldus Minister van Economische Zaken György Matolcsy. Welke producten onder een lager tarief komen te vallen is nog niet bekend.
          

Matolcsy liet weten dat de regering momenteel aan het onderzoeken is welke levensmiddelen onder het 5% tarief of onder een 18% tarief kunnen komen te vallen en wat de gevolgen daarvan zijn. Ook is nog niet duidelijk of het huidige aantal producten met een lager tarief zal worden wordt uitgebreid. Producten met een 18% tarief zouden misschien onder het 5% kunnen gaan vallen.

De chips tax op koffie, die zoals gepland vanaf 2012 geheven zou gaan worden, lijkt voorlopig van de baan. Dat die tax op koffie in 2012 er niet komt, betekent nog niet dat die in een later stadium niet alsnog wordt ingevoerd. Volgens berichten in de Hongaarse pers is het de bedrijven op de koffiemarkt gelukt om de invoering voor nu tegen te houden.

Oppositiepartij LMP heeft onlangs een motie ingediend om ervoor te zorgen dat een regering enkel nog twee veranderingen per jaar kan voeren in het belastingsysteem. Met het huidige enthousiasme waarmee de regering de ene na de andere nieuwe maatregel invoert of de al bestaande aanpast, is het klimaat voor investeringen en handel onvoorspelbaar geworden, volgens LMP.

>>>> Bron:  diverse media

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije