Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Minder werklozen in Hongarije

Dinsdag 22 november 2011 - Tussen alle commotie over het paniekvoetbal in de Hongaarse economie door, is er ook een lichtpuntje. Het blijkt dat van de 34 OECD landen Hongarije het wat betreft de werkloosheidscijfers niet slecht doet.

In de maand september stond het werkloosheidscijfer van de OECD landen op een gemiddelde van 8,2%. In Hongarije was dat cijfer in september ten opzichte van augustus gedaald van 10,3 naar 9,9%.

Tegelijkertijd liet het Ministerie van Economische Zaken een bericht uitgaan dat er meer dan een kwart miljoen mensen aan het werk gezet zijn in de zogenaamde werkverschaffingsprojecten. In het afgelopen jaar zijn, aldus het ministerie, 253.000 werklozen aan een 'baan' geholpen. Dat het niet altijd echte banen zijn, het grootste deel is verplichte werkverschaffing in de landbouw, bosbouw en wegenonderhoud, dat wordt er niet bij vermeld. Het kan zijn dat een klein deel van al die arbeiders van daaruit een vaste baan hebben kunnen vinden waardoor die 0.4% daling van de werkeloosheid te verklaren is. In de afgelopen maanden zijn veel werknemers, vooral in de overheidssectoren, juist ontslagen.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije