Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Regering plaatst advertenties met standpunt over IMF

huadvDinsdag 9 oktober 2012 - Zowel de Europese Commissie als het IMF is blij met de stap die Hongarije vorige week zette om de financiële transactie tax toch niet van toepassing te laten zijn op de Hongaarse Nationale Bank. Minister van Economische Zaken Matolcsy zei dit op een persconferentie vorige week vrijdag toen hij het nieuwe pakket aan fiscale maatregelen en het EDP Progress Report presenteerde.

De deuren naar onderhandelingen staan nu dus open, dachten zowel de politici en economisch analisten. Maar de Hongaarse regering zorgde dinsdagmorgen voor een vreemde verrassing. In een aantal landelijke kranten stonden paginagrote advertenties onder de noemer 'Informatie van de Regering'. 'We zullen de onafhankelijkheid van Hongarije niet opgeven' en 'Wat verwachten wij van het IMF? Respect en vertrouwen' viel er in grote letters te lezen.

Er werden door de regering ook advertenties geplaatst met slogans als: 'We staan niet toe dat het IMF ons onroerend goedbelasting oplegt' en 'We snijden niet in de kinderbijslag.' Het lijkt erop dat Hongarije zo toch weer een paar deuren aan het sluiten is, en niet wil onderhandelen met het IMF/EU. Of zou het enkel zijn om het Hongaarse volk te laten weten dat de regering heus haar mannetje kan staan?

Regeringswoordvoerder András Giró Szász heeft nog dezelfde dag aan de pers laten weten dat de 200 miljoen forint die de advertentiecampagne heeft gekost, uit een in 2011 opgericht potje voor communicatiedoeleinden is betaald. Giró-Szász: 'Dit is geen vechten tegen het IMF, maar deze advertenties geven de werkelijke punten weer die in de onderhandelingen aan de orde komen.'

 
huadvgrt
   
>>>> Bron:  diverse media

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije