Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Downgrading Hongarije, downgrading Matolcsy

Dinsdag 27 november 2012 - De kranten staan sinds vorige week vrijdag bol van de berichten over de aan Hongarije door Standard & Poor's toegekende downgrading tot BB junkstatus. Die vrijdag werd ook bekend dat de minister van Economische Zaken en Financiën, György Matolcsy, in de jaarlijkse ranglijst van de Financial Times waarin 19 EU ministers van Financiën worden beoordeeld, op de een na laagste plaats kwam te staan.

Het ministerie van Economische Zaken liet naar aanleiding van de downgrading van Hongarije meteen in een persbericht weten Standard & Poors en alle andere kredietbeoordelende financiële instellingen niet meer serieus te nemen. Die hebben volgens het ministerie bijna elk land al naar beneden gewaardeerd en ze hebben ook gefaald om de crisis te voorspellen. Het persbericht werd op 26 november ook geplaatst op de website van de regering.

Op de 'downgrading' door de Financial Times van de minister zelf is nog geen antwoord naar buiten gekomen. De ranking die sinds 2006 wordt gepubliceerd, is niet samengesteld door een onafhankelijk onderzoeksbureau. Een kleine troost voor Matolcsy, zijn Spaanse collega staat op de allerlaagste plaats. In voorgaande jaren stond Hongarije ook laag in de ranglijst, zijn voorganger in het vorige kabinet, István Varga, scoorde toen ook niet al te best.

>>>> Portfolio.hu - Hungary Matolcsy 2nd worst in Financial Times finance minister ranking

 

Om artikelen op Portfolio.hu te kunnen lezen, dient u zich, gratis, te registreren.

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije