• Home

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Weer een tax, nu op online gokken

gk-kl-aDonderdag 24 januari 2013 - Vorig jaar oktober werd er door het Hongaarse parlement in zeer korte tijd een nieuwe wet aangenomen waardoor alle gokkasten in openbare gelegenheden nu verboden zijn. Gokverslaafde burgers moesten tegen zichzelf beschermd worden, was de boodschap. Toen de wet werd aangenomen, werd tegelijk aangekondigd dat er een belasting zou komen op online gokken. Die plannen zijn nu klaar.

Deze conceptwet is ter beoordeling aan de Europese Commissie voorgelegd. Dat is vrij ongebruikelijk, het Hongaarse parlement neemt meestal wetten op voorhand aan, om daarna teruggefloten te worden of door Europa of door het Constitutionele Hof, of door allebei. De nieuwe wet heeft, omdat het over online gokken gaat niet alleen impact op Hongarije zelf, maar ook daarbuiten.

In de plannen staat dat organisatoren van online gokken, zoals casino-spelen, paarden- en hondenraces en sportevenementen, 20% van hun omzet af moeten dragen. Providers die de spelen op internet aanbieden, moeten driemaandelijks een bedrag van 2,5% over de met de spelen gemaakte omzet betalen. Elk bedrijf dat een vergunning, met een looptijd van vijf jaar, aanvraagt, moet minimaal 2000 miljoen forint in kas hebben om in aanmerking te komen voor een vergunning. De Hongaarse belastingdienst krijgt toegang hebben tot de servers, en als een bedrijf niet binnen de EEA (Europese Economische Zone) valt, zullen ze een tweede server met gegevens in Hongarije moeten plaatsen. Internetproviders die niet aan de regels voldoen, kunnen beboet gaan worden.

>>>> Bron:  diverse media

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije