Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Verlenging autosnelweg M3 van start

colasautoplya.jpgMaandag 25 januari 2010 - De Hongaarse ontwikkelaar voor infrastructuur heeft de aanleg van autosnelweg M3 tussen Nyíregyháza en Vásárosnamény gegund aan het consortium Colas Hungária. Voor HUF 32 miljard (€ 120 miljoen) bouwt dit consortium een snelwegtraject van 34 kilometer tussen Nyíregyháza en hoofdweg 49. Dit is de goedkoopste aanbesteding sinds jaren en daardoor een meevaller voor de Hongaarse overheid. De bouw van de weg start zeer binnenkort.

Het tweede deel van de autosnelweg tussen hoofdweg 49 en Vásárosnamény was lang onderwerp van discussie. Het parlement bemoeide zich met de vraag of dit deel nu als autoweg of als snelweg zou moeten worden uitgevoerd. Deskundigen twijfelden aan het nut om hier een snelweg aan te leggen vanwege het geringe aantal verwachte verkeersbewegingen.
Uiteindelijk is besloten op dit 15 kilometer lange traject toch een autosnelweg aan te leggen. De voorbereiding van het plan voor dit deel zal tegelijk met de start van de bouw voor het eerste deel aanvangen.

Van de totale investering wordt 85 procent gedekt door EU fondsen. Het eerste deel van de weg zal naar verwachting half december 2011 voor het verkeer worden opengesteld.

 

>>>> Auteur: AW
>>>> Bron: NIF

 

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije