Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Luchthaven Fly Balaton weer open

fb.jpgVrijdag 5 maart 2010 - FB Airport heeft de licentie om de Fly Balaton luchthaven in Sármellek te gaan runnen, toegekend gekregen met een termijn van 50 jaar, en een optie tot verlenging voor nog eens 50 jaar, aldus een overeenkomst tussen de gemeenten en het bedrijf dat in handen is van Hongaarse SDC Group. Het bedrijf gaat 6 miljoen forint per jaar betalen en een percentage van de omzet aan de lokale overheden van Sármellék en Zalavár afdragen, die de gebouwen en installaties blijven beheren. De luchthaven wordt op 1 april aanstaande heropend.
Een tender voor het runnen van dit vliegveld was uitgegaan na het faillisement van de Ierse eigenaar Cape Clear Aviaton (CCA). In 2008 vlogen er nog 150.000 passagiers via dit vliegveld, dat aantal zakte tot ongeveer 15.000 toen Ryanair vertrok. CCA runde het vliegveld vanaf december 2004 tot aan de herfst van 2008.

De SCD Group verwacht dat het aantal passagiers in twee jaar weer zal stijgen tot het aantal zoals in 2008 en zal flink gaan investeren in de explotatie. SCD krijgt trouwens ook de gelegenheid om een 200 hectare groot terrein, vroegere kazerne, te huren voor een bedrag van 1 miljard forint. Ook zijn ze verheugd dat ze nu de opdracht binnenhebben, nog één of twee jaar wachten zou te lang zijn omdat het vliegveld dan echt afgeschreven zou zijn. Aldus Gábor Tomcsányi, ceo van SCD, die ook campings exploiteren en onroerend goed hebben rond het Balaton meer, zou langer wachten een nog grotere daling in toeristen naar het Balaton veroorzaken.

>>>> Bron: Hungary around the clock

 

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije