Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Meer geboorten en minder sterfte dan vorig jaar

Dinsdag 25 november 2008 - In de eerste negen maanden van dit haar zijn er meer kinderen geboren en minder mensen overleden in Hongarije. De geschatte bevolking van Hongarije kwam daarmee op 10 miljoen en 35 duizend personen volgens het Hongaars Centraal Bureau voor de Statistiek (KSH).


 
Volgens een persbericht van KSH werden er in drie maanden minder, en in zes maanden meer kinderen geboren dan vorig jaar. Volgens voorlopige cijfers werden 74.675 kinderen geboren. Dat is 1.600 ofwel 2,2 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal sterftegevallen in de eerste 9 maanden van 2008 bedroeg 96.507, een daling van 2,3%. Alleen in de maand juni van dit jaar lag het aantal sterfgevallen hoger als in de vergelijkbare periode vorig jaar.

Het aantal afgesloten huwelijken daalde, er werden in totaal 784 huwelijken minder afgesloten in de Hongaarse gemeentehuizen.

Dankzij de groei van het aantal geboorten en de afname van het aantal sterftegevallen kwam de natuurlijke bevolkingsafname uit op 21.850 personen terwijl dit vorig jaar nog 24.460 was.

De gestage afname van het aantal Hongaren lijkt steeds verder te worden ingedamd. De vraag is echter of de huidige economische crisis van invloed zal zijn op deze trend.

>>>> Auteur: Allard Wiersma

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije