• Home
  • Overigen
  • Samenleving

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Winkeldiefstal in Hongarije flink gedaald

lopas-aDonderdag 12 mei 2011 - In het afgelopen jaar is het aantal winkeldiefstallen in Hongarije met wel 40% gedaald, zowel in supermarkten als in de detailhandel, aldus Minister van Binnenlandse Zaken Sándor Pintér. Fijne cijfers en goed getimed, het werd wel eens tijd voor wat goed nieuws.
      

Deze opzienbarende daling in een jaar tijd is volgens Pinter te danken aan de vorig jaar ingestelde wet, de zogenaamde 'Drie Vergrijpen Wet', waardoor het mogelijk werd om na drie, ook de kleinste, vergrijpen iemand voor langere tijd in de gevangenis te gooien. Pinter liet weten dat de cijfers in de komende jaren nog verder kunnen dalen. Ook heeft de politie schijnbaar beter haar werk gedaan en dus meer kleine criminelen kunnen arresteren. Het werk is zelfs zo goed gedaan dat nog deze maand versneld de vorig jaar gesloten 'Gyorskocsi utcai' gevangenis in Boedapest haar deuren zal heropenen. Overigens heeft Pinter nog geen cijfers bekend gemaakt over de grote criminaliteit, over het oprollen van mafiabendes of over het oppakken van mensenhandelaren. Daar wachten we dus nog even op.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije