Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Veel muziek op Hongarije Fair

dancsVrijdag 30 september 2011 - Op de Hongarije Fair op zaterdag 1 oktober in Nagele (Flevoland) zal veel muziek te horen zijn. De Fair biedt een informatiemarkt, Hongaars eten en drinken en workshops. De dag zal besloten worden met het muzikale hoogtepunt, namelijk het optreden van Annamari Dancs, musicalster en operettezangeres uit Boedapest.

 

        

De Hongarije Fair begint om 13.00 uur en eindigt om 21.00 uur. De toegang is vrij.

Direct na de opening is muziek te horen van de zigeunerviolist István Stolyan die ook nog een tweede keer een optreden zal verzorgen. Al snel daarna zal Hongaarse volksmuziek en volksdans worden gebracht door onder andere het danspaar Fülop en Schall en zangeres-citeriste Edina Csüllög. Op het informatieplein achter Bierbrouwerij Kasparus kan het publiek dan meteen meedoen.

Het muzikale deel van het programma vervolgt met een miniconcert door klassiek zangeres Greetje de Haan, die liederen van Hongaarse componisten ten gehore zal brengen. Ook zij zal nog een keer terugkomen en zingt dan liederen van Franz Liszt, feitelijk ook een Hongaarse componist.

Om 17.30 uur is er een optreden van de etnofunkgroep 'Pannon Pulse'. De band speelt een indringende crossover van jazz, wereldmuziek en impro. Zangeres Edina Csüllög is de drijvende kracht achter dit nieuwe Hongaarse ensemble,dat uitgerust is met gitaar, citer, accordeon en contrabas!

dancs_annamari_img_1765Om 19.00 uur begint het spetterende afsluitingsconcert met Annamari Dancs, die na vijf jaar terug is in Nederland. Ze staat momenteel volop in de schijnwerpers in Boedapest met haar rol in Miss Saigon. Tijdens de Hongarije Fair zal ze ook nostalgische liedjes zingen, Hongaarse chansons, operette en evergreens.

Naast dit gevarieerde muzikale aanbod zijn er 20 informatiestands van o.a. reisorganisaties, bedrijven en stichtingen. De Hongarije Fair wordt georganiseerd door MostMagyarul! - Hongarije Magazine dat dit jaar 15 jaar bestaat.

>>>> Persbericht: www.mostmagyarul.nl

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije