Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

'2013, het jaar van de verlaagde energieprijzen'

enerlMaandag 14 januari 2013 - De Hongaarse consument is er blij mee, per 1 januari dit jaar gingen de prijzen voor gas en elektriciteit met 10% omlaag. En als het doorgaat komt er nog een prijsverlaging aan, de Hongaarse regering is van plan om per maart of april de prijs nog een keer met 10% te laten zakken. De verwachting is dat er later dit jaar nog een aantal prijsverlagingen doorgevoerd gaan worden.

De energiebedrijven zijn hier natuurlijk niet zo blij mee, hun vaste kosten en productiekosten dalen immers niet. En in de Hongaarse media, ook in het rechtse dagblad Magyar Hírlap, worden vraagtekens gezet bij deze plannen, want wat gaat het betekenen voor de economie en de energievoorziening? In andere media wordt gesuggereerd dat het de regering vooral te doen is om op langere termijn de energiebedrijven te kunnen gaan nationaliseren, en dat het ook een onderdeel is van een campagne om de Hongaren te paaien in 2014 met de verkiezingen op de Fidesz te stemmen. Wat betreft het laatste is de door een aantal politici van de Fidesz opgezette Facebook pagina, '2013, het jaar van de verlaagde energieprijzen', zeer illustratief. Iedereen kan op deze pagina aan elkaar laten weten hoe blij ze wel niet zijn met de prijsverlagingen. Met regelmaat wordt er tussendoor een berichtje van de Fidesz op de pagina gezet. De boodschap aan de doorsnee burger is dus duidelijk.

   
>>>>  Redactie HV

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije