Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Belasting

Vrijdag 16 juni 2006 -  Alles wordt duurder, verzuchtte onze buurvrouw, en ze heeft gelijk, alles wordt duurder, zeker als het aan de Hongaarse regering ligt, die het zeer hoge Hongaarse begrotingstekort voornamelijk wil bestrijden door belastingen te verhogen. Dat maakt niet zo vrolijk in een land waar de belastingen sowieso al hoog zijn en waar je als gewone Jan-met-de-Pet het gevoel hebt dat de bezuinigingsmogelijkheden voor het oprapen liggen.

Iedere keer als ik een aangetekende brief krijg van de Hongaarse belastingdienst, denk ik: had dat geld niet beter besteed kunnen worden, want vaak gaat het om zaken die minder waarde hebben dan de postzegel die erop zit, of in ieder geval minder opleveren dan het uurloon van de ambtenaar die het epistel heeft verstuurd.

Als ik lees dat de Hongaarse spoorwegen, een zeer verliesgevende en bodemloze put die ieder jaar enorme bedragen uit de schatkist krijgt, uit ruim 80 bedrijven bestaat, allemaal met hun eigen directie en hun eigen administratieve staf, denk ik al snel 'bingo'. Datzelfde geldt voor tal van overheidskantoren....

Lees meer... 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije