Wat een verdriet, de worsten zijn er niet!

LászlóVrijdag 15 december 2006 - Ach, het heeft niet lang mogen duren. Met de Worstenkraam van Lászlo op de Albert Cuyp. Door omstandigheden heeft hij de kraam moeten sluiten. En nu zitten we dus zonder Hongaarse worst. Niet alleen voor mij een groot gemis, Hongaren wonend hier in Holland bellen me al op, waar de worsten gebleven zijn...........want ze komen voor niets naar Amsterdam en zoeken vergeefs tussen de groente, fruit en vis naar hun geliefde geuren en kleuren. Of ik hen er misschien bij kan helpen.

Kortom, er was iets aan de hand, vandaar dat de kraam na een half jaar al moest verdwijnen. Niet leuk voor Lászlo dus. En ook niet leuk voor de worstenliefhebbers in Nederland. Want hadden we eindelijk Hongaarse worst en lekkere salami, (lees: Hè hè, eindelijk worst) nu moeten we het stellen met die van de Italianen en de Fransen. Of van de Spanjaard. Ook niet slecht, natuurlijk niet. Maar het had zo mooi kunnen zijn, heel Amsterdam, wat zeg ik, heel Nederland aan de Magyar kolbász, Hongaarse worst. Een andere smaak, een andere worst en eindelijk eens iets van het beste vanuit Midden-Europa hier bij ons op tafel. Zo snel ik iets weet, wanneer en waar de geur van gerookt vlees, knoflook, paprika en andere kruiden mij in de neus komt laat ik het hier weten. Want we hebben allemaal recht op worst, ook op die uit Hongarije! En op de vrolijke lach van Lászlo!

 

>>>> Auteur: Tom de Smet
>>>> Bron:  Stampot Europa
>>>> Gepubliceerd in: Hongarije in Zaken 

 {moscomment}

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije