Geur van goulash in Aalsmeer

 Maandag 16 april 2007 - Om elf uur in de morgen aan de pittige Hongaarse worst met een goed glas Bikavér in een studio van het RTL4 programma lijn 4 maak ik niet vaak mee. Hoe kan het toch dat overal waar Hongaren zijn, er eigenlijk meteen een feestje ontstaat? Met als thema Hongarije werd het belspelletje Lijn 4, tussen de stukjes belspel door, zo bijna tot een volwaardig amusementsprogramma.

  
 
Terwijl de camera's werden ingesteld, de make-up even opgefrist en de lampen bijgesteld, draaide achter een kartonnen wand een andere camera om de Nederlandse kijker op te roepen om vooral te bellen met de oplossing van het spelletje. De prijs voor de goede oplossing: een flink geldbedrag en een weekendje Boedapest. Tja, dat willen we allemaal wel. Intussen sneed Attila Szunomár, van Lekkers uit Hongarije, de  groente en schilde hij aardappels voor de grote pan goulashsoep die centraal zou staan in het 'life' kookgedeelte van de uitzending. Sándor Radics speelde lekker op de cimbalom en Marion Szunomár vertelde waarom ze Hongarije als tweede thuis beschouwt. Flessen wijn werden open getrokken, worsten werden aangesneden en zo leek die grote donkere zwarte studio even een eiland van Hongaarse passie en plezier te zijn geworden. De lucht van ui, knoflook en paprika geurde tot buiten de studio de straten van Aalsmeer in. 
 
Op deze manier pakte het Hongaars Verkeersbureau haar taak tot promotie van Hongarije als vakantieland op een originele manier op. Met een groot bereik met niet te veel middelen is er slim gebruik gemaakt van de tv als marketinginstrument. Dankzij Angela Dedák en de andere medewerkers was er dus zomaar op een gewone dinsdagmorgen even te ruiken en te zien waarom Hongarije zo'n prettig land is. Nu nog een eigen Hongaarse Culinaire serie op tv en dan kunnen we echt los!

>>>> Auteur Tom de Smet
>>>> Bron Stampot Europa

{moscomment}

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije