Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

De Barnsteenroute

De BarnsteenrouteHet laatste boek door Kees Bakker geschreven heet ‘De Barnsteenroute' en is in 2006 uitgegeven door de stichting Het Luie Eiland. Het boek kan worden gezien als een reisgids tussen de twee vindplaatsen van twee zogenaamde Zonnetafels in Balkakra in Zweden en Haschendorf in Oostenrijk, net ten zuiden van Sopron.
De route staat in de geschiedenis bekend als de Barnsteenroute, een aaneenschakeling van handelaren die het aan de kust van de Oostzee gevonden barnsteen naar de Adriatische kust bracht.
Van het boek is nog een beperkte oplage beschikbaar die via Hongarije Vandaag besteld kan worden.

 

Covertekst:
De zonnetafel van Balkakra (Zweden), afgebeeld op de cover, en die van Haschendorf (Oostenrijk/Hongarije) zijn met elkaar verbonden door een bijzondere route.
Deze eeuwenoude route was vanaf de 15e eeuw v. Chr. tot ver in de middeleeuwen dé vervoersader voor de ideeën en technieken die hebben geleid tot de vorming van het Europa van vandaag.

Aan de grondslag ervan lagen de stukken en stukjes barnsteen die werden gevonden aan de kusten van de Oostzee. Deze kleine kostbaarheden werden zo op waarde geschat, dat ze als een soort estafettestokjes op reis gingen. Doorgegeven van koopman tot koopmanvonden ze hun wegnaar de ateliers en werkplaatsen aan de Adriatische ze. Om van daaruit als felbegeerde sieraden, kunstvoorwerpen en geneeskrachtige amuletten weer de wijde wereld ingezonden te worden.

Reizend door Europa trokken wij langs de Barnsteenroute en volgden zo een intrigerend ver verleden dat via prachtige archeologische collecties in vele musea en boeiende vindplaatsen steeds welsprekender voor ons werd.

Volg met ons het spoor, langs de Oder en de Elbe door de Alpen naar het Karpatenbekken en over het Karstplateau naar Triëst. Fysiek of in de geest, deze reis wordt u van harte aanbevolen!

 

>>>> Aantal pagina's 208
>>>> Formaat 24x17x1,7
>>>> Bestellen hier

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije