Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Dat smaakt naar meer, Noord-Holland in Boedapest

Surprising in Bp foto: TomdeSmetDinsdag 15 september 2009 - Het was wel even wennen zondag in de vroege middag daarboven op de Burcht van Buda. Zesentachtig Noord-Hollanders stonden daar in enen zomaar op een groot podium.  En nog wel op het Wijnfestival op de Burcht van Buda! Dat is niet de meest logische combinatie denk je dan, zoveel Hollandse kaaskoppen in de nazomerzon boven de Donau aan de voet van het Paleis met overal glazen vol met lekkere wijn. Maar het Hongaarse publiek bleef aanstromen en iedereen zong lekker met het Hollandse koor mee, en luid ook nog! 

Internationale songs van Abba of van Michael Jackson, bij de Hongaren raken ook dat soort nummers meteen de gevoelige snaren. In het kader van de stedenband tussen Uitgeest en het Hongaarse Pincehely was het popkoor SurpriSing voor een aantal dagen in Hongarije. Daarom traden ze ook op tijdens het Wijnfestival op de Burcht van Buda. Zowel het Hongaarse publiek als de Nederlandse koorleden waren enthousiast. Na afloop pratend met Marian de Ruiter, leider van het koor, bleek dat alle koorleden zeker weer terug willen komen. Niet alleen om te zingen, maar ook om het festival en de Hongaarse wijnen te verkennen. Want de volle glazen met witte en rode wijn na het optreden smaakte echt naar meer. En de organisatoren van het festival lieten erna weten dat ze, als het volgend jaar mogelijk is, het koor in de late namiddag zullen gaan plannen. Want dan staan er zeker duizenden mensen mee te zingen!

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije