Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

World Press Photo 2009 in Millenáris Park

prijsfoto wpfMaandag 28 september 2009 - De komende maand zijn in het Millenáris Park in Boedapest de prijswinnende nieuwsfoto's 2008 te bekijken, die begin 2009 bekend werden gemaakt. Sinds 1955 worden elk jaar in Amsterdam de prijzen voor de beste persfoto's uitgereikt. Dit jaar ging de titel van "beste nieuwsfoto van het jaar" naar de Amerikaanse fotograaf Anthony Suau, die met een indringende zwart-wit foto een Amerikaanse politie agent laat zien die een woning doorzoekt op eventuele bewapende aanwezigen. Het tafereel speelt zich af tijdens ontruimen van een woning van mensen die hun huis verlaten moesten omdat zij hun hypotheek niet konden betalen. De winnende foto is onderdeel van een fotoserie voor Time magazine, gepubliceerd in maart 2008. De hele serie won overigens de tweede prijs in de categorie "het dagelijkse leven".

De jury kende in 10 verschillende categorieën aan 62 fotografen van 27 verschillende nationaliteiten prijzen toe. 96.268 foto's werden aan de jury ter beoordeling voorgelegd, een stijging van bijna 20 % in vergelijking met vorig jaar. Ook het aantal fotografen die hun werk inleverden was het hoogste ooit, 5.508 dongen met hun werk naar een prijs. Een stijging van bijna 10 % met het jaar daarvoor. 124 verschillende nationaliteiten werden vertegenwoordigd, het aantal fotografen uit Azië steeg met 14%, voornamelijk uit China en India. Europa vertegenwoordigde zich tradioneel sterk. Een sterke groei van fotografen uit diverse landen liet zich zien, voornamelijk uit Polen en Italië.

Meer informatie:
» Locatie  Millenáris Park, 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.
» Datum  25-09 t/m 25-10-2009
» Tijden  Dagelijks van 10.00 tot 20.00 uur
» Meer info  Millénaris in het Hongaars

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije