Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Arnóti András, tentoonstelling in Újbuda

arnotiandras.jpgZondag 1 november 2009 - De Hongaarse schilder András Arnóti houdt vanaf 12 november een overzichts- tentoonstelling in de Újbuda Galéria, gevestigd in het gemeentehuis van dit stadsdistrict. Arnóti heeft een lange staat van dienst in de contemporaine Hongaarse kunstwereld. Internationaal georiënteerd, maar zeker ook specifiek klassiek Hongaars te noemen, heeft hij door de jaren heen kunstliefhebbers weten te bekoren met zijn kleurige werken.

De 60-jarige Arnóti is schilder, grafisch vormgever, publicist, beeldhouwer, dichter en fotograaf. Hij doceerde in de jaren ‘70 volkskunst en in de ‘80-er jaren had hij leidinggevende functies aan kunstinstituten in Boedapest. Als schilder, leraar en schrijver heeft hij een sterke affiniteit met de geschiedenis van ideeën. Zijn interesse voor filosofie en cultuurgeschiedenis ontwikkelde hij in de tijd dat hij Griekse filologie studeerde aan de ELTE Universiteit te Boedapest. Tussen 1984 en 1995 woonde hij afwisselend op Cyprus en in Hongarije. In zijn figuratieve werk is de liefde voor geschiedenis te ontdekken, vaak details van onderwerpen die op aantrekkelijke wijze zijn gerangschikt in warme kleuren. Het attractieve, decoratieve karakter van zijn werk komt in zijn huidige werk sterk naar voren.

Arnóti exposeerde behalve in Hongarije, ook in Spanje, België, Duitsland en Cyprus. Zijn werken worden verkocht bij de belangrijkste Hongaarse veilinghuizen als Kieselbach. De expositie wordt op 11 november geopend door Gyula Molnár, burgermeester van Újbuda en is vanaf 12 november voor het publiek geopend.

 

>>>> Locatie:  Újbudai Galéria, Budapest Újbuda, Zsombolyai út 5.
>>>> Datum:  van 12-11 t/m 3-12-2009
>>>> Meer werk:  Arnóti András

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije