• Home

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Vuurwerk van Katy Perry in Boedapest

katy-perryVrijdag 24 december 2010 - Toen een groep studenten uit Leeuwarden onlangs door Boedapest trok, om de stad te bekijken en om kennis te maken met Hongaarse studenten, vroeg een van de studentes aan mij of het klopte dat de videoclip voor de hit Firework van Katy Perry opgenomen was in Boedapest. En ja, dat klopt!
Op mijn vraag aan haar om te beschrijven wat ze aan locaties en gebouwen zag in die clip, want tja, ik had die clip nog nooit bekeken en wist zelfs niet eens wie Katy was. "Een vierkant groot plein met hoge wanden", zei ze. "Met iets van een koepeltje bovenop een van de muren". Ik nam haar en de andere studenten mee naar waarvan ik dacht dat het moest zijn. Zodra de studenten een glimp van de poort zagen die naar de Oroszlános Udvar (Leeuwen Hof) van het Paleis op de Burcht leidt, werden ze helemaal dol. Als vrolijke pelgrims van de popmuziek renden ze naar het plein, en ondanks dat iedereen het koud had en moe was dansten ze daar bijna net zoals in de clip. Er werden foto's gemaakt als bewijs voor het thuisfront en iedereen was tevree.

De clip is dus deels opgenomen in Boedapest. En voor wie denkt dat het vierkante plein waarover de studente sprak misschien het kruispunt Astoria is, dat is de andere hoofdlocatie waar gefilmd is. Het moet gezegd: de clip is mooi gemaakt, echt. En het is een prachtige reclame voor de stad. Meer dan vijftig miljoen keer is de clip op youtube al bekeken en dat aantal groeit maar door...

http://www.youtube.com/watch?v=QGJuMBdaqIw&feature=player_embedded

 

 

>>>> TdS

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije