Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Futurspektiv, Vlaamse kunst in Boedapest

futurspektiv2011Woensdag 30 maart 2011 - Onder de naam 'Futurspektiv 2011' valt er in de komende maanden in Boedapest te genieten van cultuur uit Vlaanderen. Met de voorstelling 'Springville' van Miet Warlop wordt in theater Trafó de spits afgebeten.
 

Deze theatervoorstelling is eigenlijk niet echt te beschrijven. Is het dans, is het een performance, of is het misschien kindertheater met al die gewone voorwerpen die zomaar een vreemd nieuw bewegend leven gaan leiden? Bekijk het filmpje en lees de achtergrond op Futurspektiv Miet Warlop, en oordeel zelf.

Begin mei komt het beroemde dansgezelschap Rosas met de dansvoorstelling Bartók/Microkosmos naar Boedapest. Deze voorstelling van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker ging lang geleden in 1987 in Brussel in première. Nu wordt het opgevoerd in Trafó met live gespeelde muziek van uiteraard Béla Bartók, maar ook van György Ligeti. Rosas, Bartók/Microkosmos

Ook in mei start de prachtige retrospectieve tentoonstelling ' Baard eten', met meer dan 100 olieverfschilderijen, tekeningen en films uit het levenswerk van Michaël Borremans (1963). De tentoonstelling loopt van 14 mei tot 26 juni 2011 in de Műcsarnok. Michaël Borremans, Baard eten

Voor meer informatie over de locaties kijk op: Futurspektiv 2011.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije