Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Bronzen Steve Jobs in Boedapest

jobsDonderdag 22 december 2011 - Behalve een eerbetoon is het bronzen standbeeld van Steve Jobs dat gistermiddag in Boedapest werd onthuld ook een zeer goede marketingstunt. Het Hongaarse software bedrijf Graphisoft liet een paar dagen na het overlijden van Jobs meteen al weten in december een standbeeld voor de bedrijfspoort te gaan plaatsen.

ernotothIn amper twee maanden tijd heeft de Hongaarse kunstenaar Ernő Tóth het bronzen beeld weten te maken, het werd een naturel weergegeven Steve Jobs in een herkenbare pose. Overal in de internationale media werd deze week over de naderende onthulling bericht en de naam Graphisoft genoemd. Natuurlijk, dit bedrijf heeft veel te danken aan de inzet van Jobs, die in 1984 het bedrijf en de ontwikkeling van hun programma ArchiCAD ging ondersteunen.
Maar iets meer tijd voor de ontwerpfase en uitvoering door de kunstenaar en wat minder druk vanuit de marketingafdeling had wellicht een beter beeld opgeleverd. Meer dan een slungelige bronzen pop op een voetstuk is het niet geworden. De naamsbekendheid van het bedrijf is weer gevestigd, en Steve Jobs staat nu op z'n gympies in de kou buiten in het bedrijvenpark aan de rand van de stad. Letterlijk en figuurlijk, hij had veel beter kunnen worden neergezet. Video RTL

Er staat ook een wonderlijk stukje tekst in dat bericht van RTL:

'Boedapest kan deze en andere standbeelden goed gebruiken. Communistische beroemdheden staan al jaren in een achterbuurt van de hoofdstad. Zij ontsnapten op het nippertje aan de schroothamer na de omwenteling in 1989.'

Het grote park met beelden uit de communistische tijd ligt wel aan de rand van de stad, maar niet in een achterbuurt. En Boedapest kan deze en andere standbeelden goed gebruiken...? De stad staat stampvol met beelden en kunstwerken, uit alle tijden en in allerlei stijlen. Boedapest is er beroemd om.

>>>>  TdS

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije