Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Het Nieuw Amsterdams Kinderkoor gaat naar Hongarije!

NAKkleinDonderdag 26 juli 2012 - Het Nieuw Amsterdams Kinderkoor (NAK) gaat Nederland vertegenwoordigen in een internationale competitie van topniveau; het '9th Cantemus Festival and Competition' in de Hongaarse stad Nyíregyháza. Het koor is de enige Nederlandse deelnemer aan dit internationale festival dat wordt gehouden van 16 t/m 21 augustus. Ook zal het NAK als gastkoor binnen het festivalprogramma minstens vier verschillende concerten verzorgen.

Daarnaast heeft het culturele festival in Zsámbék het NAK uitgenodigd om te komen optreden op 14 augustus aanstaande. Het koor zal dan te horen en te zien zijn in de Barokke Kerk van Zsámbék. De koorleden vinden het een grote eer om op deze bijzondere plek te mogen concerteren!

NAK-1aHet NAK heeft sinds meerdere jaren een actief partnerschap met de befaamde kinderkoorschool Cantemus in Nyíregyháza. We zijn er erg blij mee om met deze Cantemus school nauw samen te kunnen samenwerken. Het realiseren van kwalitatief hoog onderwijs in klassieke muziek voor kinderen, dat is de doelstelling die we met hen delen en die we in Nederland naar Hongaars voorbeeld proberen waar te maken. We organiseerden al een succesvol uitwisselingsprogramma: Cantemus was in 2010 te gast in Amsterdam ter gelegenheid van het jubileum van het NAK.

De Hongaarse zangers hadden het naar hun zin in de Nederlandse gastgezinnen, de Nederlandse kinderen stonden verschillende malen samen met hun Hongaarse collega's op het podium en dirigent Dénes Szabó gaf een openbare workshop kinderkoordirectie in het Conservatorium van Amsterdam. In 2010 nam het NAK ook deel aan het Cantemus Festival en won in de Cantemus competitie een zilveren diploma en de publieksprijs. We namen toen met tranen in de ogen afscheid van onze Hongaarse gastgezinnen. Deze zomer reizen we opnieuw naar Nyíregyháza om ons daar met de internationale kandidaten te meten, oude bekenden te ontmoeten, en nieuwe vriendschappen te sluiten. Maar eerst mogen we van ons laten horen in Zsámbék!

Onze koorleden hebben er veel zin in om op 14 augustus in Zsámbék te gaan zingen. Het belooft een sprankelend concert te worden van ongeveer een uur, met gevarieerd repertoire. We nemen het Hongaarse publiek mee naar de Renaissance, laten hen genieten van authentiek Nederlands repertoire van alle tijden (ze zijn vast nog nooit op de vismarkt in Scheveningen geweest!) en bovendien mogen ze controleren of wij de Hongaarse liedteksten die we laten horen wel goed uitspreken.... En uiteraard brengen we ons wedstrijdprogramma voor de Cantemus competitie ten gehore, met werken van T. Terashima, O. Fieuws, G. Gastoldi, Z. Kodály en G.F. Handel.

NAK-3ba
 

NAKlogowitHet NAK is een klassieke zangopleiding voor kinderen vanaf vier jaar met specialisatie opera. Sinds zijn oprichting in 2005 voerde het naast gerenommeerd kinderkoorrepertoire zoals de Matthaeuspassion, de Carmina Burana en de Missa Brevis en Ceremony of Carols van Britten, ook de volgende opera's uit: Humperdinck - Haensel und Gretel, Britten - The Golden Vanity/The little Sweep en Philip Glass - The Witches of Venice. Het NAK trad op in Paleis Noordeinde ter gelegenheid van het Koninginnedagconcert, in het Amsterdams Muziektheater en het won de eerste prijs op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt (België) in 2010. Ook was het NAK al verschillende malen op de Nederlandse televisie te horen en zien. Meer informatie over het NAK en ons concertprogramma vindt u op: Nieuw Amsterdams Kinderkoor. Of volg ons op facebook: NAK Facebook.

Wilt u het Hongarije-project van het Nieuw Amsterdams Kinderkoor actief ondersteunen? Bekijk dan de video en projectinformatie op: Voordekunst.nl

NAK Concert in Zámbék
>>>> Locatie: Barokk Templom, Zsámbék
>>>> Datum: 14 augustus 2012 - 20.00 uur
>>>> Aanvang: 20.00 uur
>>>> Dirigent: Sofia Gioldasi
>>>> Piano: Eline Welle
>>>> Regie: Merlijn Claasens
   
Cantemus Festival Níregyháza
>>>> Datum: 16 t/m 21 augustus 2012
>>>> Meer info:  Cantemus.hu, Engelstalig
   

>>>> Tekst & Foto's: NAK

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije