Hongaarse kunst & wijn aan de Friese Meren

optimism 2013 90x120 oil on canvas klWoensdag 22 juli 2015 - Magyar Kiallitas, de Nederlandse Galerie voor Hongaarse Kunst, houdt wederom een expositie van werken van hedendaagse Hongaarse kunstenaars. Deze expositie in galerie Heechsicht in het Friese Indijk wordt feestelijk geopend met een wijnproeverij van Hongaarse wijnen op 29 juli en loopt tot en met 31 augustus. Op de expositie zijn schilderijen van Ágnes Szikra, Dávid Utcai en Lukács Csernatóny, beelden van Szilvester Oláh, textielcollages van Zsusza Ferenczi en sculpturen van Károly Orosz te zien.

pluto kicsi 2De schilderijen van Szikra kenmerken zich door de dubbele lagen die zij weet aan te brengen. Van haar worden de Nachtzichtenop Budapest geëxposeerd. Van Utcai wordt een tweetal werken tentoongesteld die een bijzondere kijk geven op het hedendaagse boerenleven in Hongarije. Csernatóny geeft zijn visie op de figuren van Walt Disney en de bronzen beelden van de 72 jarige Oláh tonen het vakmanschap dat hij gedurende zijn kunstenaarsleven heeft opgebouwd.

Zsusza Ferenczi is vertegenwoordigd met een serie textielcollages. Zij heeft met allerlei materialen zoals wol en vilt kleurrijke collages gemaakt die, hoewel in deze eeuw gemaakt, qua sfeer teruggrijpen naar de jaren 60. Tot slot zijn er aluminium sculpturen van Károly Orosz te zien. Deze sculpturen zijn gemaakt van dunne repen aluminium en zo geformeerd waardoor telkens aan elke zijde weer een nieuw beeld ontstaat. Orosz experimenteert veel met verschillende materialen. In december van dit jaar zullen meer werken van hem te zien zijn in galerie Huis ter Heide in Drenthe.

Tijdens de opening van deze tentoonstelling, met ook werk van Nederlandse kunstenaars, wordt er een wijnproeverij in samenwerking met Erwin van Velzen van het Wijn en Kunstatelier uit Den Haag georganiseerd. Erwin van Velzen introduceert zowel rode als witte wijnen uit bekende en minder bekende Hongaarse wijnstreken. Kom ook en geniet van de kunst en de wijnen met uitzicht op de Friese meren! Wel graag even aanmelden als je naar de opening komt via onderstaand mailadres. 

De opening vindt plaats op 29 juli van 15.00 tot 17.30 uur. Locatie: Galerie Heechsicht, Nummer 2, 8553 MP. Open: in het weekend van 11.00 tot 17.00 uur. Op mooie zomerse dagen doordeweeks van 13.00 tot 17.00, of op afspraak. Tel: 06-27071053

Meer informatie:

>>>> Peter den Hollander,
>>>> website: Magyar Kiallitas

mkiall flyer 2

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije