Koppers en Jansen exposeren in Pécs, 7 tot 30 oktober

pjansenbeeldMaandag 5 oktober 2015 - Voor de tweede keer al exposeren de in Hongarije wonende Nederlandse kunstenaars Peter Jansen en Wout Koppers samen hun werken in een Hongaars cultureel instituut. Waren ze in het late voorjaar nog te zien in de stadsbibliotheek van Nagykanisza, vanaf 7 tot 30 oktober kunt u hun werk onder de titel Ruimte & Licht /Space & Light gaan bekijken in de stad Pécs.

Foto beweging 6aDeze tentoonstelling werd opgezet door het Zsolnay Heritage Management Ltd. en is te bezoeken in de Martyn Ferenc galéria dat gevestigd is in het Művészetek és Irodalom Háza in het centrum van Pécs. Adres: Széchenyi István tér 7-8, 7621 Pécs. Openingstijden: elke werkdag van 10.00 tot 18.00 uur. De opening van de expositie vindt op woensdag 7 oktober om 17.00 plaats.

Peter Jansen (1953 - ) woont sinds 2003 in Hongarije en werkt op een klassieke manier met fijne penselen waarbij hij op subtiele wijze speelt met het licht. En hoewel het formaat van zijn werken groot is, heeft hij toch minutieuze aandacht voor het detail. Jansen maakte in 2011 ook een groot panoramaschilderij van het dorp Mekényes, dat daar in het kultúrház nog te zien is. Jansen exposeerde eerder al in Dombovár.

Wout Koppers (1950 -), kunsthistoricus en vakdocent kunstonderwijs, trok in 2011 naar Hongarije en werkt met brons en steensoorten, maar vooral met hout, van heel intiem en klein tot expressief en groot. Vanuit het ruwe basismateriaal komt hij tot een verrassende figuratieve en abstracte vormgeving. In 2013 had Koppers in Pécs zijn eerste expositie in Hongarije.

Website Wout Koppers: Woodworks
Website Peter Jansen: The master of fine art

jansenkoppers

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije