• Home

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Loop (Hurok), Hongaarse thriller op Imagine Film Festival Amsterdam

Hurok 2 klWoensdag 5 april 2017 - Tijdens het Imagine Film Festival in EYE in Amsterdam wordt op 18 en 21 april de vorig jaar in Hongarije uitgekomen tijdreisfilm-thriller van de regisseur Isti Madarász vertoond. De film is al genomineerd voor een award van het festival en op 18 april is Madarász ook aanwezig voor een nagesprek.

hurokplakat2Over de film: Drugsdealer Adam en zijn vriendin Anna willen hun baas oplichten en een nieuw leven in het buitenland beginnen. Als Anna zwanger blijkt te zijn, besluit Adam alleen verder te gaan en haar achter te laten. Al snel raakt hij verstrikt in een mysterieuze tijdkronkel tot hij de juiste beslissing genomen heeft. in deze rauwe, snelle en goed getimede tijdreisthriller.

Isti Madarász’ debuutfilm is niet te vergelijken met de overgecompliceerde tijdreisfilms die we de afgelopen jaren gezien hebben. Hij biedt een fris alternatief dat heel slim het hoofdpersonage keer op keer met zijn andere incarnaties confronteert. Maar een nieuwe kans betekent niet direct een schone lei. Adam krijgt elke keer weer te maken met de ingewikkelde consequenties van zijn eerdere beslissingen. De film heeft ook een actuele achtergrond, die raakt aan kwesties als emigratie en verantwoordelijkheid. Moeten we op zoek naar een betere plek of moeten we onze huidige plek beter maken? Maar wat als er dan niets verandert en we vast blijven zitten in een deprimerend nu?

Voorstellingen:

> 18 april, 17.25 uur (na afloop gesprek met regisseur)

.> 21 april, 11.10 uur

> Trailer op youtube: Hurok, Engelstalige ondertiteld

> Link naar kaartverkoop EYE: Imagine Film Festival / Loop

HurokAnna

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hung├íria Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije